Hogyan készüljünk tudatosan az Új Évre? A Hála Művészete

Hogyan készüljünk tudatosan az Új Évre?

2. rész: A Hála Művészete

Tegnap este Anyukámnál ültem, a csomagjaim összepakolva és izgatottan várva a reggelt, amikor is a Bátyám hajnali négykor benyit majd az ajtón és kivisz a reptérre. Ugyanezen a reggelen az Édesapámnál keltem és nagyokat nevettünk a vasárnapi ebéd felett. Egész hétvégén nevettünk, társasoztunk és csak egymással foglalkoztunk. Olyan szeretetet éreztem egész hétvégén a családomban, amiről még csak nem is álmodtam. 37 éves leszek pár nap múlva, és amikor visszatekintek az elmúlt majdnem 10 évre, akkor azt látom, hogy minden egyes pillanat megérte, mert MEGGYÓGYÍTOTTAM a családi kapcsolataimat, szeretem őket, ők is szeretnek és mindenki jól van. Számomra ez a legnagyobb sikerem az életemben, amiért minden pillanatban hálás vagyok. A hála egy csodát teremtő dolog, ha az ember elkezdi használni. Azért is örülök, hogy most írom ezt a bejegyzést, mert a szívem ma is csordultig van hálával. Nem csak a családom miatt, hanem a különleges barátaim és a nagyszerű életem miatt. Na nézzük, mit tanulhatunk ma a háláról?

Az év végén, amikor összegezzük az évünket, akkor sok dolog előjöhet, mint emlék, ami az előző hónapokban történt. Ezek között lehetnek csodás pillanatok és lehetnek nehezebb, kihívást jelentő pillanatok is. 2011. július 2-án egy hang a pálmonostori jurtában azt mondta nekem:

“Minden dolog – jó és rossz egyaránt – azért történt veled, hogy ma itt legyél és a saját tapasztalataidon keresztül segíteni tudsz az embereknek kijönni a boldogtalanságból.”

Ez a mondat beleégett a tudatomba, két dolog miatt is. Egyrészt, mert ma már tudom, hogy Isten beszélt hozzám, és igaza volt, másrészt pedig elkezdtem teljesen máshogy tekinteni a múltamra, ami sokszor nem volt egyszerű. Elkezdtem hálával tekinteni a boldog és boldogtalan helyzetekre, hiszen a kivezető utat mindig megtaláltam a boldogsághoz és így a kikövezett utat tudtam megmutatni az embertársaimnak.

Amikor valami számunkra kedvezőtlen dolog történik, akkor sokszor azt gondoljuk, hogy az “Isten ver minket!” vagy még rosszabb “Büntet minket valamiért!”. Az igazság az, hogy mi hozzuk létre az életünket, és a mi felelősségünk a legjobbat kihozni belőle. Minden eseménynek az életünkben oka van, amit lehet, hogy az adott pillanatban nem ismerünk, de később értelmet nyer mindent. Tony Robbins azt mondja, hogy amikor valami számodra bosszantó vagy negatív dolog történik, akkor állj meg egy pillanatra és ahelyett, hogy azt kérdeznéd: “Miért történik ez velem?” Kérdezd azt: “Miért történik ez ÉRTEM?”

Az igazság az, hogy Te már most is gazdag vagy!

Csak nem veszed észre, mert a figyelmedet a hiányra összpontosítod és megfeledkezel örülni és élvezni azt, amid van. Tegnap este odafordultam Anyukámhoz és azt mondtam: “Sosem gondoltam volna, hogy ennyi idősen életem egyik legszebb élménye az lesz, hogy eltölthetek egy hétvégét a családommal.” Mert van családom. Sok embernek nincs családja, mert elvesztette a szüleit, a testvérét, ami a legrosszabb a gyermekét, a hozzá közel álló embereket. Nekem még van családom és még szerethetem őket! Nem holnap. Ma.

Apukám egy olyan ember, aki mindenre emlékszik. Szombaton mesélt az őseimről, az első és a második világháborúról, mindarról, hogy min mentek keresztül. Azt mondtam neki: “Apa, az emberek nem is sejtik, hogy milyen szerencsések, hogy most élnek. Hogy nem kell háborútól tartaniuk, van elég étel, van fűtés és a csapból jön a tiszta víz. “

Hány millió embernek nem volt meg ez a múltban és mennyien vesztették el a háborúban a vagyonukat, a szeretteiket, nem volt fürdőszoba vagy fűtőtest, hanem örültél, ha vasárnaponként tudtál húst enni? Hány millió embernek a mai napig nem áll rendelkezésére sem a fűtés, sem a napi betevő, sem a tiszta víz? Órási gazdagságban élünk, de nem látjuk. Pedig az emberi generáció legbiztonságosabb korszakában élünk. Megköszönted-e már valaha, hogy van autód, van fedél a fejed felett, van egy egészséges tested és van mit enned mindennap?

Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megállj egy pillanatra és átgondold, hogy:

  1. Mennyi mindened van már most?
  2. Mennyi mindent – pozitívat vagy negatívat – kaptál az elmúlt évben?
  3. Mennyit tanultál belőle? Mennyivel több lettél általa?
  4. Köszönd meg magadban az összes embernek, aki valamilyen módon hozzájárult a jóllétedhez ebben az évben. Mert egyedül a világon semmit nem tudnánk tenni. Sok ember járul hozzá a Te életedhez minden egyes nap!

Miért fontos kifejezni a hálánkat a mindennapi életünkben?

A tudósok azt mondják, hogy a hála érzése megváltoztatja az agyat. A hála gyakorlásával az emberek ki tudnak jönni a szorongásból és a depresszióból. 

A hála gyakorlása megváltoztatja az agyunk szerkezetét, ami serkenti a boldogság érzetünket. Amikor boldogságot tapasztalsz, akkor a központi idegrendszerre van hatással, ami egy nagyobb béke felé vezet téged. A kutatások igazolják, hogy azok az emberek, akik hálát mondanak azokért a dolgokért, amikkel rendelkeznek sokkal boldogabbak és kevésbé tapasztalnak depressziót. Egy bizonyos kutatásnál, amit a californiai Berkeley Egyetemen végeztek, 300 embert vontak be és 3 csoportra osztották őket. Az egyik csoportnak minden héten kellett írnia egy embernek egy hála levelet 3 héten át, a második csoportnak a legmélyebb gondolatait és érzelmeit kellett leírnia, a harmadik csoport nem kapott írásbeli feladatot. Mi lett az eredmény? Amikor összehasonlították a csoportokat, azt látták, hogy azok, akik a hála levelet írták, jelentősen jobb mentális egészségnek örvendtek 12 héttel a feladat elvégzése után.

Ez azt feltételezi, hogy a hála levél írása pozitív hatással van az egészségünkre, és azokra is, akik mentális betegségekkel küzdenek. 

  • A hála megszabadít a mérgező érzelmektől
  • A hála akkor is segít, ha nem osztod meg másokkal
  • Ahhoz, hogy érezd a hála pozitív hatását, időbe és gyakorlásba telik. Lehet, hogy nem érzed azonnal a javulást.
  • A hálának maradandó hatása van az agyra 

Kezdd el gyakorolni most!

Írj hála levelet azoknak, akiktől bármit is kaptál 2019-ben. Nem kell megosztanod senkivel, csak fejezd ki írásban. Önmagadnak.

Sok sikert az íráshoz!

PROGRAMAJÁNLÓ:

Teremtsünk egy felejthetetlen évet együtt!

Csoportban az energiák összeadódnak és nagyobb eséllyel válthatod valóra az álmaidat!

  1. Ha még tudatosabban szeretnéd elérni, hogy a 2020-as éved legyen az eddigi  ÉLETED LEGJOBB ÉVE, akkor tarts velünk az UTOLSÓ és Teljesen Megújult Jövőkép 2020-as 2 napos kurzuson, ahol megismerheted önmagad, a tudatosságod és az Univerzum működését (teljesen új elmélettel), hatékony és (tudományosan) bizonyítottan működő gyakorlatokat kapsz ahhoz, hogy végre a KEZEDBE VEDD a Sorsod és úgy alakuljon az életed, ahogy Te szeretnéd. A kurzus létszáma limitált és Early Bird, valamint Páros Kedvezmények 2019.12.31-ig elérhetőek.

A programról itt találsz információkat: https://galikklara.com/esemenyek/megujult-jovokep-2020-kurzus-tudatos-tervezovel/

Hálával teli szívvel,

Klári

Forrás: https://www.collective-evolution.com/2019/02/14/scientists-show-how-gratitude-literally-alters-the-human-heart-molecular-structure-of-the-brain/

 

Szólj hozzá