Egységben élni - Gálik Klára blogja

HOGYAN DÖNTS A SZABADSÁGOD ÉS AZ ELENGEDÉS MELLETT!

HOGYAN DÖNTS A SZABADSÁGOD ÉS AZ ELENGEDÉS MELLETT!

Év vége felé az emberek legtöbbször összegeznek. Összegzik az évet, amit maguk mögött hagynak. Végigtekintjük, hogy mennyi minden történt velünk 12 hónap alatt. 

Ha nem vagyunk elég tudatosak, akkor hajlamosak vagyunk beleragadni bizonyos helyzetekbe, érzésekbe, élményekbe, melyeket nem akarunk vagy nem tudunk elengedni. Vagy azért, mert túl jó tapasztalat volt, vagy azért mert túl fájdalmas volt a számunkra. Mindkét esetben nagy hibát követünk el.

Az egész világ a változásról szól. Változik a testünk, ahogyan felnövünk, változik az éghajlat, változik a technológia, minden folyamatos változásban van. Azonban hajlamosak vagyunk ragaszkodni, s kapaszkodni bizonyos dolgokba.

Galik Klara UjabbRagaszkodunk a jó dolgokhoz: történt valami csodálatos, új szerelem vagy új ismeretség, vagy egy új lakás, új munkahely, bármi. S mi folyamatosan fürdőzni szeretnénk ebben az érzésben. Ugye ismerős ez az érzés? Aztán jön az első változás, amikor a csodálatos dolog elkezd megfakulni és elkezd megszokássá válni vagy esetleg már nem annyira kellemes. Mi mégis szeretnénk, ha minden újra olyan jó jó lenne, mint az elején, s azon kapjunk magunkat, hogy belekapaszkodva a múltba sajnálkozva panaszkodunk, hogy az életünk milyen borzasztó.

Történik valami nem jó dolog: egy kapcsolat elvesztése, egy munka elvesztése, egy ember eltávozása, egy olyan dolog, ami jelzi az élet változó természetét. S mi történik? Az ember beleragadva a fájdalmába, szomorúan és depressziósan tölti a mindennapokat és arra gondol, hogy az élet igazságtalan és Isten nem is szeret.

Nagyon sok emberrel találkoztam már az életem során. Sok embert látok boldogtalanul, beleragadva fájdalmakba és élményekbe, tartva a múltat, nincs erejük továbblépni, s nem látnak esélyt, hogy jobb legyen az életük. Sok embernek nincsen is különösebb problémája: van két keze, két lába, minden testrésze megvan hiánytalanul, általában egészséges emberek, akiknek van fedél a fejük felett és van munkájuk, van mit enniük. S mégis boldogtalanok és erőtlenek.

Ilyenkor elmesélem nekik a saját történetemet, amin sokszor elérzékenyülnek és megmutatom nekik, hogy a legnagyobb fájdalmat is túl lehet élni, ha megtanulsz elengedni. Ha megtanulsz nem ragaszkodni és elfogadni azt, hogy az életben minden mulandó. Akkor megtanulsz újra mosolyogni és örülni az életnek, örülni a mindennapok apró csodáinak, például annak, ha valaki megkínál egy tál finom étellel, vagy szeretettel rád mosolyog, vagy abban meglátni a szépséget, ha a gyermekedet kacagni látod, stb. 

Galik Klara IndiaA tavalyi Karácsonyt és az Ünnepeket, valamint a születésnapom egy részét is egy budapesti kórházban töltöttem és a haldokló bátyámnak fogtam a kezét. Sokszor a folyosón könnyezve imádkoztam Istenhez, hogy mentse meg és múljanak el a fájdalmai. Az én nagy és erős bátyám a szemem előtt lett napról napra gyengébb és amikor az orvosok közölték, hogy 0 és 1 % a túlélési esélye, akkor sem adtam fel. Ezután csodálatos javulás következett be, a család bent volt mindig a kórházban. Volt, hogy órákig csak fogtuk egymás kezét és könnyezve mondtuk el egymásnak, hogy mennyire szeretjük egymást, és amikor elmondta, hogy mennyire büszke rám – soha előtte nem hitt a spiritualitásban – akkor számomra az volt a legnagyobb boldogság. A halál közelsége sok ember gondolkodását megváltoztatja. Az orvosok gratuláltak a javulásához és a család támogatásának tulajdonították azt, hogy nem adta fel. Készültünk a rehabilitációra. Aztán 2016. március 30-án reggel kaptam egy telefont, amiben közölték velem, hogy az én imádott bátyám meghalt. Mindenkit sokként ért, hiszen a rehabilitáció már ügyintézés alatt volt és az állapota is javult. Mindig emlékezni fogok arra a napra, nem emlékszem, hogy volt-e nap az életemben, amikor többet sírtam volna, mint azon a napon. Elvesztettem azt az embert, akire bármikor számíthattam, aki úgy szeretett, ahogyan vagyok, aki megértett engem és aki ismert engem. A kórházi hónapok során annyira közel kerültünk egymáshoz, hogy azt éreztem, ezen a napon kitépték a szívemet. Ez egy elég rossz helyzet, igaz?

Ha látsz rólam képeket az elmúlt fél évről, akkor láthatod, hogy csillog a szemem és boldogan mosolygok bele a világba. Ez volt az én döntésem. 2015.12.31-én hoztam egy döntést, úgy döntöttem, hogy a 2016-os év lesz életem legszebb éve, akármi is történjen. 

A 2016-os év megtanította, megtapasztaltatta velem azt, hogy mi is igazán az ELENGEDÉS. Hiszen a számomra az egyik legfontosabb embert kellett elengednem. Nem volt könnyű, hiszen sok szép emlékünk volt és többet nem tudtam felhívni Őt, ha szükségem volt pár jó tanácsra vagy egy éjszakai fuvarra. Elvonultam a világ elől és alkalmaztam azokat a tanításokat, amiket tanítottak nekem az Egység Egyetemen (Indiában) és 32 nap után hazajöttem.

B2ap3 Thumbnail Galik Klara HegyekbenMiután hazajöttem, tisztán láttam és éreztem, hogy az elengedés SZABADSÁG. Életem ezen eseménye sok dologra megtanított: megtanított arra, hogy hogyan válogassam meg a körülöttem lévő embereket, megtanított arra, hogy a család a legfontosabb és arra, hogy a szeretet a legnagyobb gyógyír.Felfedeztem az igazi szeretet a kapcsolataimban, önmagamban és azt éreztem, hogy KINYÍLT A SZÍVEM. Meg tudtam bocsátani embereknek, ahogyan a testvérem is megbocsátott mindenkinek a kórházi ágyában. Hiszen van, hogy évekig ragaszkodunk egy régi fájdalomhoz és ez miatt nem tud áramolni a szeretet, nem tudunk szeretetet adni sem és kapni sem. A testvérem tanított meg a megbocsátásra. Azt érzem, hogy sokkal több SZERETET van a szívemben, mint valaha és, hogy egy teljesen új életet kaptam, amit már teljesen másképpen tapasztalok. Ezért tudok őszintén a világba mosolyogni, mert tudom, hogy ez az életünk milyen mulandó és nem fecsérelek több időt arra, hogy ragaszkodjak jó vagy rossz dolgokhoz, hogy cipeljek bármilyen sérelmet magammal. Egyszerűen áramlok az élettel és megpróbálok magamon kívül még sok embert boldoggá tenni. Én döntöm el azt, hogy milyen életet élek!

Bármi is történt 2016-ban, azt tudom mondani, hogy életem legjobb és legsikeresebb évét zártam. Megígértem magamnak, hogy így lesz és így lett. Használtam azokat az eszközöket, amiket tanítottak nekem és amit én is tanítok 2012 óta az embereknek. Bármi is az élethelyzetem, LEHETEK SIKERES ÉS BOLDOG! Elképesztő év van mögöttem, először a veszteség, aztán az elengedés, ami után óriási álmok valósultak meg, és egy nagyszerű belső transzformáció történt. A testvérem pedig a lehető legjobb helyen van, amit az Egység Egyetemnek köszönhetek! 

Ebből az erőből szeretnék Nektek átadni a 2017. január 7-8-án tartandó JÖVŐKÉP 2017 2 napos képzésen, hogy a következő éved számodra is a legszebb és a legsikeresebb éved legyen!

TE DÖNTESZ A SAJÁT ÉLETEDRŐL, NEM EGY ÁLDOZAT VAGY! BÁRMILYEN AZ ÉLETHELYZETED, BÁRMIKOR LEHETSZ SIKERES ÉS BOLDOG! Én megtanítom Neked a saját példámmal, a saját tapasztalatommal, és az Indiából származó tanításokkal és a tanult módszerekkel. 

Link a Jövőkép 2017-es kurzusról:

https://galikklara.com/programok/34-jovokep-2017-2-napos-kurzus-ujjaszuletesi-folyamattal

HOGYAN INDÍTSUK AZ ÚJ ÉVET? 5 LÉPÉS AZ ÁLMAINKÉRT!
HOGYAN TARTSUK MEG A POZITÍV GONDOLKODÁSUNKAT?
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2019. október 14. hétfő