Egységben élni - Gálik Klára blogja

HOGYAN GYÓGYÍTSUK MEG ÖNMAGUNKAT!

HOGYAN GYÓGYÍTSUK MEG ÖNMAGUNKAT!

Az emberek kezdik felismerni, hogy a külső, megvett, megszerzett dolgok nem hozzák el a várva várt boldogságot (ahogy én is felismertem ezt 2010-ben) és az emberek egy része keresi, kutatja azt, hogy hogyan tud kimászni az állandó szenvedéséből. Ilyenkor felmegyünk az internetre és olvasgatunk különböző cikkeket, amiket nem is tudjuk néha, hogy kik írtak, de néha magunkra ismerünk, hogy másnak is vannak hasonló problémái.

Amikor rádöbbenünk arra, hogy segítségre van szükségünk, akkor sokszor az ember elszégyelli magát, mert azt érzi, hogy nem tudja egyedül megoldani a problémáját. Pedig ez nem szégyen! Az orvos sem tudja megoperálni saját magát! Hogyan tudsz megfelelő segítséget találni? Olvass tovább!

A spiritualitás egy külön iparággá alakult ki manapság. A közösségi oldalak és az internet is tele van segítő szándékú emberekkel, akik különböző terápiákat és recepteket javasolnak a BOLDOG ÉLET ELÉRÉSÉHEZ. Az emberek kezdik felismerni, hogy a külső, megvett, megszerzett dolgok nem hozzák el a várva várt boldogságot (ahogy én is felismertem ezt 2010-ben) és az emberek egy része keresi, kutatja azt, hogy hogyan tud kimászni az állandó szenvedéséből. Ilyenkor felmegyünk az internetre és olvasgatunk különböző cikkeket, amiket nem is tudjuk néha, hogy kik írtak, de néha magunkra ismerünk, hogy másnak is vannak hasonló problémái.

Amikor rádöbbenünk arra, hogy segítségre van szükségünk, akkor sokszor az ember elszégyelli magát, mert azt érzi, hogy nem tudja egyedül megoldani a problémáját. Pedig ez nem szégyen! Az orvos sem tudja megoperálni saját magát! Nem kell minden problémát egyedül megoldanunk. Nagyon jó szakemberek vannak, akik segítségével rálelhetünk a saját utunkra. S miközben ezek után a szakemberek után kutatunk, belefuthatunk olyan emberekbe, akiknek bár a szándékuk jó, de mégsem tudják a megfelelő megoldást adni a problémánkra. Sok jó szakember van, és sok jó módszer. Minden szakmában vannak jobb és kevésbé jobb hatékonyságú „gyógyszerek”. Ez itt is így működik. Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb „megoldást”, néha találkoznunk kell azzal, ami számunkra nem megoldás.

Minden ember egyedi, ezért minden embernek más-más megoldás a megfelelő. Amikor felismerted, hogy segítségre van szükséged, akkor a következő lépés, hogy találd meg a számodra legjobb, leghatékonyabbab működő megoldást, és a megfelelő segítőt hozzá.

Amikor az embernek problémája van, akkor nagyon sokan próbálnak tanácsot adni. Sokszor eltérő véleményeket és tanácsokat kapunk a közvetlen környezetünkből, s ez sajnos meg is zavarhat minket. Az emberek alapvetően jó szándékúak, de sajnos minden egyes tanácsban benne van a saját problémájuk, félelmük, fájdalmuk, ezért soha nem tudnak neked tiszta és jó tanácsot adni. Nem függetlenek a saját problémájuktól. Az emberek általában sokkal könnyebben adnak másoknak tanácsot, minthogy saját magukon alkalmazzák a saját tanácsukat. Más problémájánál tudják, hogy mit tegyen a másik, a saját problémájukban sokkal kevésbé. Ezért fontos, ha tanácsot kérsz valakitől, akkor nézd meg, hogy abban a témában mennyire hiteles neked. S bár feltételezzük a jót mindenkiről, előfordulhat, hogy az ő tanácsa nem lesz megfelelő a számodra.

Én nagyon kevés ember szavára adok, mert azt gondolom, hogy nálam jobban kevesebben tudják, hogy mi a jó nekem. Szoktam tanácsokat kérni emberektől, de általában nem fogadom meg őket. Hogy miért nem? Mert a szívem környékén van egy erős érzés, amire hallgatok. Hívhatjuk megérzésnek, ráérzésnek, Forrásnak, de sosem csal ez az érzés.

A legutóbb egy fogorvosi vizsgálatra készültem és be kellett mennem egy parkolóházba. Nagyon erősen éreztem, hogy nem kellene oda beállnom, hanem a szokásos parkolóba kellene parkolnom. Nem volt jó érzésem, ha a parkolóházra gondoltam. Nem hallgattam erre az erős érzésre, így bementem a parkolóházba. A recepciós fiú közölte, hogy menjek fel a 9. emeletre. A parkolóház 9. emeletére. Elindultam és a 4. emeletnél visszafordultam, mert annyira szűk volt a hely és annyira nem éreztem biztonságban magam, hogy úgy döntöttem, inkább a jól megszokott helyre parkolok. Ahova előtte kellett volna. A kezem és a lábam remegett, amikor kijöttem a parkolóházból és akkor megértettem a rossz érzést, amit akkor éreztem, amikor a parkolóházra gondoltam.
Minden emberben benne van az IGAZSÁG. Nincs szükség egy külső emberre, aki majd megmondja a tutit Neked, hiszen ki tudná jobban az igazságot rajtad kívül? Sajnos sokan nem hiszünk a bennünk rejlő képességekben és inkább külső igazsághoz vagy igazságokhoz fordulunk.

Amikor eljön a pillanat, hogy ráébredünk arra, hogy segítségre van szükségünk, hogy megtaláljuk az utat önmagunkhoz, akkor olyan SEGÍTŐT (direkt nem gyógyítót írok) válasszunk, aki nem megmondja, hogy mit kell csinálni, hanem segít, hogy te felfedezd magadtól a helyes irányt.

Azt tanultam a tanítóimtól, hogy mi, akik spirituális segítséget nyújtunk az embereknek, nem vagyunk gyógyítók. Azok az orvosok. Mi csupán segítők vagyunk, hogy az emberek meggyógyítsák saját magukat. Nekem is van ilyen segítőm, akihez fordulok, ha segítségre van szükségem, mert saját magamnak nem tudok oldást csinálni, mivel nem tudok a problémámra objektív módon nézni. A külső segítséggel történő oldások alkalmával minden esetben én látom meg a megoldást, melyben segít ez a belső érzés, Forrás, nevezhetjük bárhogy. S amióta használom ezt a figyelmet, meghallom a hangját, megfogadom az oldás során tőle jövő tanácsokat, sokkal kevesebb olyan tapasztalatom van, mint a parkolóházas történetnél.

Óvakodj azoktól az emberektől, akik jobban tudják, hogy Neked mit kell csinálnod! Az IGAZSÁG bennünk van, s keress olyan segítőket, akik abban segítenek, hogy közelebb kerülj önmagadhoz.

Az Egység Áldás/Deeksha csoportos programokon és a légzésterápiás egyéni alkalmakon is ez történik. Egyre közelebb kerülsz önmagadhoz, s rájössz arra, hogy meg tudod gyógyítani saját magadat, és nincsen szükséged arra, hogy más mondja meg, hogy mit csinálj. Olyan erős belső kapcsolódásod lesz a saját Forrásoddal, hogy mindig tudni fogod, hogy mit tegyél, vagy pedig segít abban, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogy számodra a legkedvezőbbek.

 

GONDOLATOK A HALÁLRÓL, AZ ELENGEDÉSRŐL, AZ ÉLETRŐL
HOGYAN JUTHATUNK EL BÁRHONNAN BÁRHOVA AZ ÉLETÜNKBE...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2019. október 14. hétfő