Egységben élni - Gálik Klára blogja

HOGYAN TARTSUK MEG A POZITÍV GONDOLKODÁSUNKAT?

HOGYAN TARTSUK MEG A POZITÍV GONDOLKODÁSUNKAT?

Rengeteg ember küzd azzal, hogy pozitívan akar gondolkodni, de nem tud. Megpróbálja, de nagyon rövid idő múlva visszaesik a motivációja és újra a negatív tengerben tolja a csónakját. Ennek számos oka lehet. Az egyik ilyen ok a KÖRNYEZETÜNK HATÁSA az életünkre.

Ez a környezet lehet munkahelyi környezet, családi környezet, baráti társaság, vagy a párkapcsolatunk. Olyan emberek, akikkel megosztjuk a gondolatainkat, a problémáinkat, az életünket.

Tudnod kell, hogy minden ember a saját szemüvegén keresztül nézi a világot. Az a szemüveg úgy van eltorzulva, megváltozva, amilyen hatások érték az embereket életük során.

Például, ha a legjobb barátodat eddig mindig becsapták vagy megcsalták a lányok, akkor ne kérj tőle párkapcsolati tanácsot. Nem akar ő neked rosszat, de mégis a saját tapasztalatából fog neked tanácsot adni, óva intve attól, amit ő már megtapasztalt. Lehet, hogy rá hallgatsz, és nem hívod el azt a lányt randevúra, aki tetszik neked, s akkor elszalaszthatsz egy óriási esélyt a boldogságodra. Mert nincs két ugyanolyan szemüveg és két ugyanolyat élet sem.

Vagy például van valamennyi megtakarításod és elmész egy ismerősödhöz, akinek kikéred a véleményét, és elmondod az ötletedet, hogy mibe szeretnél fektetni, mert vállalkozni szeretnél. Ennek az ismerősödnek van egy barátja, akinek épp most ment tönkre a vállalkozása, és azt mondja neked, hogy a mai világban nem éri meg vállalkozni, ezért maradj a biztos alkalmazotti státuszodban. Így lehet, hogy lemondasz az álmodról és arról, hogy úgy éld az életedet, ahogyan szeretnéd.

Számos példa van arra, hogy az emberek, a negatív tapasztalatok milyen hatással vannak a másik ember életére. A pozitív tapasztalatok azonban ugyanígy hatással vannak ránk!

Emlékszem, amikor a nagybátyám a főiskolai tanulmányairól beszélt nálunk egy családi összejövetel alkalmával. Egy nagyon okos embernek tartom, akivel mindig nagyon szeretek beszélgetni, mert mindig tanulok valami újat tőle és a világról. Aznap döntöttem el, hogy én is jelentkezem arra a főiskolára és rá pár évre már meg is szereztem a diplomámat!

A fentiekből is látszik, hogy nagyon nem mindegy, hogy kik vesznek minket körbe, s milyen tanácsokat adnak nekünk. Fontos, hogy mielőtt kikéred bárki tanácsát egy témában, nézd meg, hogy az adott témában hiteles-e a számodra. Például olyan embertől ne kérj pénzügyi tanácsot, akinek állandó pénzügyi problémái vannak.

Sok ember ott rontja el az életét, hogy megpróbál megfelelni a környezetének, még akkor is, amikor legbelül azt érzi, hogy nem az a helyes út. Lehet, hogy éppen tudat alatt azzal gátolod a sikeredet, hogy nehogy több pénzed legyen a barátodnál, mert akkor elveszítheted, vagy majd azt gondolják rólad, hogy beképzelt vagy és sokat képzelsz magadról. Lehet, hogy tudat alatt azzal gátolod a boldog párkapcsolatodat, hogy nehogy boldogabb legyél a barátnődnél, mert akkor elveszítheted a barátságát vagy ő boldogtalan lesz az miatt, mert nem tudtok elég időt együtt tölteni. Tudat alatt nagyon sok gátló tényező van, amiért nem engedjük magunkat boldognak lenni. S mivel ezek tudat alatt bújnak meg, nem értjük, hogy miért nem vagyunk sikeresek, miért nincs boldog párkapcsolatunk, miért nem halad az életünk a vágyott irányba.

Amikor eldöntöd, hogy változtatsz az életeden, akkor fel kell készülnöd sok változásra az életedben. Nem fog mindenki készen állni arra, hogy veled tartson az úton, így sajnos számolnod kell azzal, hogy néhány barátságot, kapcsolatot el fogsz veszíteni. Vagy elveszíted ezeket a számodra hátrányos kapcsolatokat vagy visszahúznak téged ezek a kapcsolatok.

Mert nagyon nehéz fenntartani a pozitív gondolkodást, a célokkal motivált életedet, ha mindennap találkozol valakivel, aki elmondja, hogy az élet egy tragédia és semmi értelme, és biztosít arról, hogy ezen te sem tudsz változtatni. Nem azért mondja neked, mert rosszat akar neked, hanem azért, mert az ő szemüvegén keresztül így tűnik neki a világ és nem akarja, hogy téged is csalódás érjen. Ha sokáig benne maradsz egy ilyen kapcsolatban, akkor előbb vagy utóbb fel fogod adni a vágyaidat és a céljaidat és ketten fogjátok ugyanazt fújni egymásnak a világról, hogy az milyen borzasztó.

Honnan tudod, hogy az a kapcsolat számodra hátrányos és negatív? Úgy, hogy rosszul érzed magad benne! Amikor a testünkre odafigyelünk, akkor nagyon sok kérdésre megkaphatjuk a választ. Amikor azt érzed, hogy kevesebb energiád van egy ilyen találkozó után, az a kapcsolat nem építő a számodra. Figyeld magadat minden ilyen találkozó alkalmával és benned lesz a válasz.

Fontos észben tartanod, hogy az elveszített kapcsolatok helyére általában újak jönnek, s meglepődve tapasztalod majd, hogy milyen csodálatos és pozitív barátságok tudnak születni, amikor te is pozitív leszel.

Van egy kliensem, aki egyszer azért jött el hozzám, mert nagyon alacsonyan volt az energiaszintje. Mindig fáradt volt és semmire nem volt energiája, rengeteg problémája volt. Amikor változó tudatállapotban dolgoztunk, akkor nagyon sok kérdésre megkapta a választ. Változó tudatállapotban az ember összekapcsolódik az IGAZSÁGGAL! Arra a kérdésre, hogy mit kell tennie, hogy az energiaszintje megemelkedjen, az egyik válasza az volt, hogy olyan emberekkel vegye magát körbe, akik szintén a „fényben járnak”, tehát pozitív irányba mennek vele együtt! Azóta ezt a kliensemet mintha kicserélték volna, az energiaszintje látványosan magasan van, és a problémái is megszűntek, mert odafigyelt magára és a környezetére.

Amikor levert vagy és energiahiányos, akkor mindig nézd meg, hogy kik vannak körülötted és mit erősítenek ezek a kapcsolatok. Pozitív gondolatokat és érzelmeket vagy negatív gondolatokat és érzelmeket? Aztán döntsd el, hogy mit szeretnél az életedben! Mert a döntés a te kezedben van!

Amennyiben úgy érzed, hogy segítségre van szükséged ebben, akkor várlak sok szeretettel a programjaimra vagy az egyéni oldási alkalmakra.

 

 

HOGYAN DÖNTS A SZABADSÁGOD ÉS AZ ELENGEDÉS MELLETT...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2019. október 14. hétfő