Egységben élni - Gálik Klára blogja

SZER-ETET ÉS GYŰL-ÖLET, avagy a vallások veszélyei

SZER-ETET ÉS GYŰL-ÖLET, avagy a vallások veszélyei

A magyar nyelv zseniális, mert a szavak mögötti tartalmak néha többen mondanak, mint egy szó. Most már a 7. éve járok Indiába, ahol arról tanulok, hogy hogyan fogadjam el önmagamat, hogyan legyek képes szeretni, hogyan hozzam rendbe a kapcsolataimat és hogyan fedezzem fel a kapcsolatot a Kollektív Tudatossággal (vagy az Istenivel).

Rengeteg pozitív és negatív tapasztalatom volt ebben a témában az elmúlt években, és ezért döntöttem úgy, hogy leírom, kiírom azt, hogy miként gondolkodom a vallásos dolgokról. Hátha segíthet azoknak, akik össze vannak zavarodva, akik félnek elindulni az önismereti úton, vagy épp választás előtt állnak, hogy melyiket válasszák.

10 év intenzív önismereti munka után kijelenthetem, hogy én személy szerint nem hiszek a vallásokban. Azért nem hiszek bennük, mert nem direkt jön az információ a vallás nevét viselő alapítótól, hanem földi halandó emberek építettek egy keretet, amit követni kell, különben nem vagy jó hívő. Gyerekkoromtól kezdve nem hittem el dolgokat, amiket emberek mondtak és mindig meg is kérdőjeleztem őket. Így volt ez az első deeksha programomon is, amire elmentem 2010-ben. Nem érdekelt a maszlag. Az érdekelt, hogy az életem változzon meg. Miután az életem megváltozott, elkezdett érdekelni, hogy mi is ez.

Egy vallásban hiszek, a SZERETETBEN. A testvérem halála után pedig ezt az egy vallást gyakorlom minden élethelyzetben. Számomra teljesen természetes elfogadni azt, hogy más nem abban hisz, amiben én vagy egy másik utat követ. Nem hinném, hogy ettől más ember a másik, csak a másik módszer/út során fedezi fel ugyanazt, amit én a sajátommal.

A DEEKSHA olyan, mint a SZERETET. Minden, ami szeretetből jön, nem lehet káros. Ha szeretet van bennünk, akkor minden sikerül, akkor minden megoldás könnyen jön és pozitív érzéseket, dolgokat vonzunk magunkhoz. A szeretet gyógyított meg, mikor az Ekam padlóján könyörögtem Istennek, hogy vegye el az én életemet is, mert a testvérem után akartam menni és mondtam neki, ha nem visz el, akkor legalább gyógyítson meg. A daszák szeretete és gondoskodása, az Ekam (Egység Templom) energiája transzformálta át a szívemet és azóta érzem azt, hogy tudom mi a szeretet.

Azt gondolom, hogy a szeretet elfogad mindenkit. Ahogy Sri Bhagavan is mondta régebben, lehet az egy rabló vagy egy szent. Ahogy a nap felkel reggel és süt mindenkire, nem mondja azt, hogy Te ma bűnt követtél el, ezért nem kapsz a Fényemből. A Fény nem válogat, a Fény elér mindenkihez, aki nyitott rá és észreveszi. A szeretet ok nélküli és nem büntet. Csak van.

Az elmúlt években az élet hozott nehézségeket mindenki számára, nekem is. Viszont amikor alkalmazom az Akadémia tanításait és nem csak ismételgetem hangosan, hanem elkezdek befelé figyelni, akkor láthatom, hogy az egyetlen ember, akivel dolgom van, az én magam vagyok. Megfigyelni és megismerni önmagunkat egy hatalmas kincs, amit sokan elmulasztanak, mert félnek rá nézni arra, ami ott van. Nem kell félni! Nem mondom, hogy nem fog fájni, mert először is nagyon fáj, látni az igazat, álarcok nélkül. Viszont ez az út vezet el oda, ahova elakarsz jutni: A BOLDOGSÁGHOZ, A SZABADSÁGHOZ.

Mi lett volna, ha a tesóm halálánál elfordultam volna attól a módszertől, amitől olyan sokat kaptam, ami megváltoztatta az életemet? Nem lennék ma az, aki. Pedig olyan fájdalmat még az életemben nem tapasztaltam, mint azt, amikor elveszted az egyik legfontosabb embert az életedben. Mit tettem? A tanításokhoz nyúltam. Elmentem a Forráshoz, egyenesen a házába is az összes fájdalmamat megmutattam, elmondtam, kisírtam, kiüvöltöttem, haragudtam, de egy pillanatra sem tértem le az útról. Mert nem az út miatt szenvedtem, hanem a saját ragaszkodásom miatt. De ez egy más dolog.

2 év távlatából azt tudom mondani, hogy a legnagyobb tanítás ez volt az életemben és akkor eldöntöttem azt, hogy nem pazarolom soha többé az időmet veszekedésre, vitatkozásra, gyűlölködésre, hanem befelé figyelek, megbocsátok és szeretek. Mert az az ember, aki bánt, annak van a legnagyobb szüksége a szeretetre. Mindenkinek szüksége van rá. Nekem pedig van belőle és nem lehet megállítani, hogy csak azokat szeresse, akik engem is szeretnek. Ez a szeretet elfogadáshoz vezet. Elfogadod a többi embert, a családodat, a barátaidat úgy, ahogy vannak. A szeretet minden kapcsolatot, minden fájdalmat és minden gyűlöletet meg tud gyógyítani.

Miért képviselem mégis az O&O Akadémiát?

Mert nem vallás. Mert nem várják el, hogy vakon higgy vagy bízz valakiben, hanem a tanításokkal és a folyamatokkal azt segítik elő, hogy Te felfedezhesd önmagadban a Forrást, a Kollektív Tudatosságot és MEGTAPASZTALHASD azt. Te saját magadra ébredsz rá és nem másnak a nézőpontját vagy gondolatai erőltetik rád, hanem Te magad fedezheted fel az élet mélységét, szépségét, a szeretetet. Elfogadják, ha dühös vagy, ha fájdalmad van, ha elmész egy másik útra, nem mondják, hogy ezért nem jöhetsz vissza többé. Nem mondják, hogy válassz. Azt mondják minden válasz benned van, nézz befelé, alkalmazd a tanításokat és az életed jobbá válik. Felfedezed a szeretetet önmagad iránt és mások iránt is. Az emberek felé, az állatvilág felé, az Anyaföld felé. Ha valakit szeretsz, törődsz vele. Csak így vagyunk képesek egy szebb világot létrehozni a Földön. Az egész önmagunkkal kezdődik. Nem mondhatod, hogy megakarod változtatni a világot, ha Te tele vagy gyűlölettel és széthúzást generálsz emberek, csoportok, közösségek, országok között. Elsősorban önmagad boldogságáért felelsz és nem a világért. Amikor Te boldog vagy, automatikusan létrehozol egy pozitív hatást a világban, ami képes lesz áttranszformálni az embereket. De a legfontosabb a szeretet.

Mert a SZER-ETET a GYŰL-ÖLET.

Hétfőn tartunk egy ingyenes programot, ahol díjmentesen megismerheted ezt a módszert. Kipróbálhatod, megtapasztalhatod a bőrödön, hogy el tudd dönteni, akarsz-e esetleg tovább jönni velünk és egy óriási lépést tenni önmagadért, hogy végre azt az életet éld, amit szeretnél:

https://galikklara.com/programok/109-egysegben-elni-ingyenes-bemutato-programok-meditacioval-es-tanitasokkal-4

HOGYAN ÉLJÜNK TUDATOSAN A MAI VILÁGBAN?
HOGYAN INDÍTSUK TUDATOSAN AZ ÚJ ÉVET, HOGY A 2019 ...
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Default Blogger
Already Registered? Login Here
Vendég
2019. október 14. hétfő