EKAM – AZ EGYSÉG TÉR

Vízió

Az Egység Tér a transzcendens misztikus birodalma.
Az Egység Tér létrehoz és felerősít felébredett állapotokat.
Az Egység Tér a világ átalakításának bölcsője.

AZ EGYSÉG TÉR SZENTSÉGES FELÉPÍTÉSE, SZERKEZETE

Az Egység Tér építészeti struktúrája már önmagában is egy jelenség, ami képes hatni az ember tudatosságára és eljuttatni a tudatosságot transzcendentális birodalmakba. Amikor itt meditálsz és részt veszel a folyamatokon, akkor részese leszel egy erőteljes térnek, ami az Egység irányába visz téged.

A JELENSÉG OTTHONA

A tudatosság ezen misztikus tere háromdimenziós kivetülése a Surya Yantrának, egy ősi és roppant erőteljes geometriai formának, ami otthont ad a jelenségnek.

ÉPÍTÉSZETI CSODA

Az Egység Tér egyike India építészeti csodáinak, amely méltóságteljesen emelkedik a Dél-India keleti partvidékén található Vellikonda tájegység dombjai és hatalmas síkságai fölé, 80 km-re északra Chennai városától. 

A FÖLD ENERGIAHÁLÓZATA

A főépület 105 láb magasan emelkedik ki a 42 hektáros területből. Egy olyan pont fölé építették, ahol a Föld energiahálózata illetve energiavonalai találkoznak, létrehozva ezzel egy magasabb energiaszintet.

ERŐKÖZPONT

Az Egység Tér egy energiaközpont, amit egy olyan vizesárok vesz körül, ahol a víz az óramutató járásával megegyező irányban kering. A meditációk által keltett hullámok semlegesítik a keresők negatív energiáit, amint áthaladnak a vízen a templomba befelé menet.

AZ AGYRA ÉS A TUDATOSSÁGRA GYAKOROLT HATÁS

A 8 darab nyolcszögletű lépcsőház a művészien faragott korlátokkal a 4 átlós irányban harmonizálja az univerzum statikus és dinamikus energiáit, és becsatornázza azokat az emberi testbe, aktiválva ezzel a misztikus csakrákat, és ennélfogva az agy különböző részeit is.

NÉGY ALAPVETŐ TEVÉKENYSÉG

A négy legfőbb irányt négy különböző állat márványból faragott arcával/fejével jelölték, egyenként mindegyik az energia egy jellemző aspektusát hivatott azon keresőknek bevonzani, akik elsétálnak mellette.

MAGASABB ENERGIASZINT

Az ősi Vaastu Shastra alapelvei szerint az Egység Teret egy olyan pont fölé építették, ahol a Föld energiahálózata illetve energiavonalai találkoznak, létrehozva ezzel egy magasabb energiaszintet.

A SZENTÉLY

Az Ekam szentélye egy hatalmas, oszlopok nélküli márvány terem, amely több mint 24.000 négyzetláb (több mint 2000 m2) területű. Arra tervezték, hogy képes legyen befogadni egy időben 8.000 meditáló keresőt. 

A kilenc toronycsúcs a templom tetején a kilenc planetáris energia integrációját szimbolizálja. A Kalasha-k, a korsó-szerű képződmények a csúcsos tetőkön a végtelenséget, a prosperitást és a teljességet szimbolizálják.

A teljességgel féldrága kövekből kifaragott hatalmas „szent csakra”, amit a védikus szövegekben „minden szentséges minta királya” megnevezéssel méltatnak, pontosan a központi csúcsos tető alatt helyezkedik el. Az univerzum férfi és női erőinek egységét szimbolizálja.

Több mint egy geometrikus forma, ez egy mandala, amit erőteljes mantrákkal töltenek fel.

EKAM FOLYAMATOK

Ahol a kegyelem felülkerekedik a végzeten

Folyamatok látogatók számára, akik egy napot töltenek az EKAM-ban és nem éjszakáznak campus-okon: 

Parishkara Siddhi
Áldás akadályok elhárítására és problémák megoldására az életedben.

Anubhava Siddhi
Transzcendentális megtapasztalás arról, ahogy a saját belső vezetőd/istenid közvetlen útmutatást ad az életeddel kapcsolatban.

Sankalpa Siddhi
Áldás a szívből jövő kívánságaid beteljesülésére.

Anubhava Siddhi
Transzcendentális megtapasztalás arról, ahogy a saját belső vezetőd/istenid közvetlen útmutatást ad az életeddel kapcsolatban.

A siddhi spirituális erőt, áldást vagy képességet jelent.

— A belépés az EKAM-ba ingyenes, a látogatók számára 9.00 órától 16.00 óráig lehetséges. —

Folyamatok keresők számára, akik a campus-on éjszakáznak és kettő vagy több napot töltenek az EKAM-ban:

Pranopasana
Az energia tested vagy a fénytest tisztítása az egység állapotaira történő felébredésért.

Mukti-Upasana
A tudatosság megvilágosodott állapotainak megtapasztalásáraAz Upasana azt jelenti, hogy az Isteni közelében ülsz, egy olyan térben, ahol nincs elválasztottság. Egyben egy befelé történő figyelést, elmélyülést is jelent.
Az Upasana más-más folyamat a hét minden napján. Felébredés egy csodálatosabb transzcendentális állapotra, a közted és mások közötti, a közted és az univerzum közötti, valamint a közted és az Isteni közötti elválasztottság feloldása.

— Az Upasana folyamaton csak a keresők vehetnek részt, akik kettő vagy több napot töltenek az EKAM-ban. —

Az Upasana folyamaton csak a keresők vehetnek részt, akik kettő vagy több napot töltenek az EKAM-ban.

Fontos információk, tudnivalók az EKAM-ban tartózkodással, a folyamatokon történő részvétellel kapcsolatban látogatók és keresők számára:

1./ Öltözködés, ruházat: Az EKAM szentséges légkörének fenntartásához szükséges a meghatározott öltözködési szabályok betartása. Ezek kényelmes viseletet biztosítanak és egyben a helyi kultúrának is megfelelnek. A felsőtesten viselt ruházatnak takarnia kell a vállakat, a mellkast és a köldököt. Az alsó testrészeken viselt ruházatnak térdig érőnek vagy annál hosszabbnak kell lenni.

2./ A mobiltelefonokat lenémítva a földszinti ruhatárban/csomagmegőrzőben kell hagyni a táskákkal és cipőkkel együtt.

3./ A folyamatok nyelve az EKAM-ban az angol. Ha a Siddhi vagy Upasana folyamatok alatt az instrukciókat szeretnéd a saját anyanyelveden hallgatni, használd az EKAM által biztosított headsetet.

4./ Kérjük, vigyázz a készülékedre használat közben, és távozás előtt add le. A készülékben bekövetkezett bármilyen sérülés vagy kár vagy a készülék elvesztése 3.000 rúpia azonnali megfizetését vonja maga után.

5./ A siddhi folyamatokkal kapcsolatos tájékoztató telugu, kannada, tamil, malayalam és hindi nyelven az EKAM középső szintjén a várakozásra fenntartott részen történik. Magában a szentélyben (a 2. szinten) a folyamatok angolul zajlanak.

6./Az Upasana-n történő részvétellel kapcsolatos útmutatást az EKAM 1. szintjén kapod meg. Ez mindenki számára kötelező, mielőtt belép a szentélybe.

7./ Ha az Upasana alatt rád jön a köhögés vagy a tüsszögés, kérjük, hagyd el a szentélyt, hogy ne zavarj másokat, akik akár mély transzcendentális állapotban is lehetnek.

8./ Kérjük, legyél a helyszínen egy órával a siddhik/upasanak kezdése előtt. Különben nem biztos, hogy bejutsz az EKAM-ba, így lekéshetsz a folyamatokról.

SZÁLLÁS

A komoly keresők számára, akik több napot is szeretnének az Ekam-ban tölteni és valamelyik campus-on éjszakáznak, többféle szálláslehetőség is nyitott. Minden szállás magában hordoz valamit Indiából, néhányuk rusztikusabb, néhányuk inkább lehetőséget ad a közösségi élmények megtapasztalására, néhány pedig nagyobb teret enged az egyedüllétnek, az elvonulásnak. Illetve vannak olyan szállások is, ahol kifejezetten luxus körülmények között lehet eltölteni az időt.

Amíg a szállások különböznek, addig az Ekam-ban, az Egység Térben minden kereső egységbe olvad, mindenféle megosztottságtól mentesen.

A szállás díja magában foglalja a napi háromszori étkezést, a szállás és a campus közötti (busszal) közlekedést, ingyenes wi-fi-t, és az Ekam-ba történő ingyenes belépést, a folyamatokon való ingyenes részvételt.

Szállást a https://www.theonenessfield.com/accommodation/ oldalon lehet foglalni.

SZERVEZÉS ÉS TOLMÁCSOLÁS:

Az Ekam folyamatok magyar hanganyaga felvételre került, így tomácsolásra a folyamathoz való részvételhez nem lesz szükség.

A regisztrációban, vízumban, repülőjegy vásárlásban és az oda-visszaútban igény szerint segítséget nyújtunk.

Ha szervezésben és tolmácsolásban segítségre van szükséged, itt tudod felvenni velem a kapcsolatot.
Kapcsolatfelvétel