Hogyan készüljünk tudatosan az Új Évre? Az Elengedés Művészete

HOGYAN KÉSZÜLJÜNK AZ ÚJ ÉVRE?

1. RÉSZ: AZ ELENGEDÉS MŰVÉSZETE

Ennek a sorozatnak az a célja, hogy tudatosan lépjünk át az Új Évbe és egy tiszta lappal tudjuk kezdeni a 2020-at, helyet engedve az új élményeknek és a tapasztalatoknak.

Daniel H. Pink szerint egy évben 86 alkalmunk nyílik arra, hogy belevágjunk új dolgokba, célokat tűzzünk ki és meg is valósítsuk azokat. Ilyenek többek között a hétfők, az évfordulók és az ÚJ ÉV is. 

Év végén ugyanis számot vetünk az elmúlt esztendővel, mindazzal, ami történt, a sikereinkkel és a kudarcainkkal is. Mondták nekünk év elején, hogy a 2019 sok változást fog hozni, de még én magam sem gondoltam, hogy ilyen erővel fogja felfordítani az emberek életét, többek közt az enyémet is. Számos szakítás, újrakezdés, munkahelyváltás, célkeresés vette kezdetét a közösségben lévő emberek életében is, s úgy érzem rendesen megtépázott bennünket ez a 2019. Ugyanakkor azt tudom mondani, hogy nagyon sok jó dolog is történt az emberek és az én életemben is. Egy szó, mint száz, nagyon hálás vagyok ennek az évnek, hogy utat mutatott és arra terelt mindenkit, ami a legjobb mindenki számára.

Ebben az évben sokat tanultam a háláról, annak a fontosságáról, annak a kifejezéséről és a változást hozó erejéről. Erre majd egy külön bejegyzésben részletesen kitérek majd.

A mai írásnak az a célja, hogy elmondjam nektek, mennyire fontos elengedni, miért nem szabad ragaszkodni és hogyan tegyétek ezt meg az év egyik legfontosabb pillanatában, az aktuális év végén.

A ragaszkodás nem jó. A ragaszkodás sok energiát vesz el, s ha nem is vesszük észre, de bizony fájdalmat és problémákat okoz. Az egész Univerzum úgy van felépítve, hogy folyamatosan változik, s az ember egy olyan lény, aki eléggé jól tud idomulni ezekhez a változásokhoz, azonban sokszor mégsem tesszük. A világ egy áramlásban van, minden megszületik és elmúlik. Az érzelmek, a gondolatok, a kapcsolatok, s az emberi élet is. 

Amikor ragaszkodunk, akkor szembe megyünk az univerzális törvényekkel, mintha egy több 100 km/órás szembeszéllel küzdenénk folyamatosan.

Lassan haladunk, végtelenül elfáradunk és kimerülünk, aztán meg nem jutunk sehova. Ragaszkodunk emlékekhez, tárgyakhoz, érzelmekhez, amiket tapasztaltunk (sokszor nem csak a pozitív érzelmekhez), emberekhez, kapcsolatokhoz és még a saját nézőpontjainkhoz is. Ekkor megragadunk. Nincs helye és tere az újnak, annak, amit az Univerzum nekünk szám, mert megakad az energia. Beáramlott valami és nem távozott. Gyűjtjük ezeket az élményeket, gondolatokat, érzéseket, aztán eltelítődünk. Nem történik meg az áramlás, amikor valami állandó mozgásban van, beáramlik, aztán kiáramlik. A természet így működik.

Mint amikor elmegyünk egy étterembe és tele esszük magunkat. Amikor jól vagyunk lakva, azt érezzük, hogy már nem tudunk egy falatot sem lenyelni, különben baj lesz a vége.

Tele van az életünk, nincs hely az újnak, mi pedig várjuk, hogy történjen meg velünk az, amit szeretnénk, megteszünk mindent, de mégsem érünk célba. Lehetséges, hogy azért, mert nem engedtük el a múltat.

Tévedés azt gondolni, hogy csak a rossz tapasztalatoktól kell elbúcsúznunk. Ahhoz, hogy képesek legyünk a JELENBEN élni, ahogy egy ártatlan kisgyermek, meg kell szabadulnunk a múlt láncaitól és a jövő miatti aggódástól. A jövőről egy későbbi írásomban írok majd, a mai részben csak a múlttal foglalkozunk. Egy kisgyermek a jelenben van tapasztal mindent, ami körülötte van, hol sír, hol kacag, de nem tartogat semmit a múltból. Ilyen módon minden új élményt megtapasztal és nagyon élvezi. Az emberi élet is bármikor lehet ilyen élvezetes, ha megtanuljuk azokat a törvényeket, ahogyan az működik. Az összes programom és kurzusom erről szól, mert az emberi élet éltelme nem a szenvedés, hanem az, hogy megtapasztaljuk az élet teljességét.

Amikor azt mondom, hogy elbúcsúzni a múlttól, akkor azt úgy értem, hogy meg kell köszönnünk azt a tapasztalatot, élményt, amit kaptunk és el kell engednünk. Ahogyan Marie Kondo is ajánlja a ruhánkkal és a holmijainkkal kapcsolatban. Idén próbáltam ki a módszerét és nagyon szeretem, mert rengeteg helyet tudtam teremteni a lakásomban és az életemben az újnak.

Amikor tele van a kezed a múlttal, nem tudod befogadni a jövőt.

De hogyan is engedjünk el?

Az életemben a nehéz időszakok bizony megtanítottak engem az elengedésre. Mondhatom azt is, hogy az Elengedés Művésze lettem. Ha akartam, ha nem, el kellett engednem számomra kedves embereket, az én Édes Drága Bátyámat, helyzeteket és mivel rájöttem, hogy az élet túl rövid, hogy fájdalomra és veszekedésre pazaroljam, ezért arra törekszem az életemben, hogy a sérelmeket, fájdalmakat mihamarabb elengedjem és megbocsássak. Azért, hogy ne okozzak több szenvedést a világnak, mint amit amúgy is tapasztal és ehelyett szeretetet adjak az embereknek, mert az tud gyógyítani és táplálni.

AZ ELSŐ LÉPÉS AZ ELENGEDÉS

  1. Vegyél egy papírt vagy egy füzetet és írd, hogy mik történtek Veled 2019-ben. 
  2. Írd le, hogy milyen sikerek és milyen kudarcok értek ebben az évben
  3. Bocsáss meg magadnak, ha nem úgy cselekedtél, ahogyan szándékodban állt
  4. Bocsáss meg a másik embernek, a Sorsnak, Istennek, ha úgy érzed, hogy fájdalmat vagy csalódást okoztak Neked
  5. Fejezd ki a háládat mindenért, amit kaptál, amit tapasztaltál, mert ez formált Téged olyan csodálatos emberré, mint aki MA VAGY!

A következő bejegyzésekben írok majd a Háláról, az Új Év Megtervezéséről és az Újévi Gyakorlatsorról. Kövess minket, hogy be tudd építeni ezeket az életedbe és egy csodás évzárásod és egyben évkezdésed legyen!

PROGRAMAJÁNLÓ:

Csináljuk együtt!

Csoportban az energiák összeadódnak és nagyobb eséllyel válthatod valóra az álmaidat!

1. PROGRAM: AZ ÉV ELENGEDÉSE MEDITÁCIÓ

Tartunk egy nagyszerű élőzenés Elengedés meditációt 2019.12.09-én (hétfőn) a Magnet Közösségi Házban, ahol megsokszorozott energia térben, kollektíven, gyógyító környezetben engedjük el mindazt, amit hozott nekünk a 2019-es év. 2020.01.13-án pedig folytatjuk a folyamatot egy Év Teremtő programmal, ahol betöltjük új élményekkel, tervekkel, célokkal, és kívánságokkal a felszabadult teret az életünkben. 

A programról itt találsz információkat: 2019-es Év Elengedése Meditáció

Ezek Jótékonysági Programok, melyek során a befolyt adományt különböző gyermekekkel foglalkozó Alapítványokhoz juttatjuk el minden évben. Így nem csak mi fejlődünk, hanem hozzájárulunk egy nemes ügyhoz és jó karmát halmozunk fel, ami támogatja a jövőnket a későbbiekben.

 

2. PROGRAM: MEGÚJULT JÖVŐKÉP 2020 KURZUS

  1. Ha még tudatosabban szeretnéd elérni, hogy a 2020-as éved legyen az eddigi  ÉLETED LEGJOBB ÉVE, akkor tarts velünk az UTOLSÓ és Teljesen Megújult Jövőkép 2020-as 2 napos kurzuson, ahol megismerheted önmagad, a tudatosságod és az Univerzum működését (teljesen új elmélettel), hatékony és bizonyítottan működő gyakorlatokat kapsz ahhoz, hogy végre a KEZEDBE VEDD a Sorsod és úgy alakuljon az életed, ahogy Te szeretnéd. A kurzus létszáma limitált és Early Bird, valamint Páros Kedvezmények 2019.12.31-ig elérhetőek. A programhoz ajándékba jár a Tudatos Tervező füzetcsomag, mely egész évben segít a fókuszt a céljaidon tartani és megteremteni a belső és külső egyensúlyt az életedben.

A programról itt találsz információkat: Megújult Jövőkép 2020 kurzus

Szeretettel várunk!

Csodás elengedést kívánok!

 

 

Szólj hozzá