TRANSZLÉGZÉS – ENERGIALÉGZÉS

Energialégzés, mint integrációs módszer

A légzés az maga az élet. Születésünk első pillanatától az életünk utolsó pillanatáig ezen a földön, társul hozzánk. 

Egyéni konzultációk során energialégzést használunk, ami a rebirthing, a vivation és a holotróp légzéseket takarja. Ezt hívjuk Energy Breathing/Energialégzés módszernek.

Tudósok szerint az életünk 95%-át a tudatalatti elménk irányítja, melyhez normál tudatállapotban nem férünk hozzá. Hiába próbáljuk meg tudatosan a kezünkbe venni az életünket, sokszor azt érezhetjük azt, hogy kudarcot vallottunk. Ahhoz, hogy tartós, pozitív változást hozzunk létre az életünkben, a tudatalatti elmére kell hatást gyakorolni, integrálni az ott lévő információkat.

Az energialégzés segít az embernek egy változó tudatállapot eléréséhez. Ebben az állapotban az ember képes megtapasztalni, meglátni olyan információkat, amik az elme nem tudatos részében találhatók.

Ezeket az információkat lehetőség van az energialégzéssel integrálni és feldolgozni. 

Az energialégzés során képesek vagyunk megfigyelni, hogyan mozognak a gondolataink érzések formájában a testünkben, és azt is, hogy a testünkben zajló érzések honnan erednek. Az energialégzés folyamata során meg tudunk szabadulni attól a problémától, amelyek a érzelmi vagy fizikai fájdalmainkat okozzák.

VIVATION LÉGZÉS - Az Élet Ünnepe

A”vivation” technikát Jim Leonard és Phil Laut (USA) fejlesztette ki. A Vivation légzéstechnika egy olyan módszer, amely egy speciális légzés ritmussal segít hozzáférni az elnyomott mintáinkhoz a fizikai test szintjén, és segít megtisztítani a testünket és a lelkünket az korábbi érzelmi traumáktól, blokkoktól, fájdalmaktól, amelyek régóta rombolják az életünket, s amik miatt nem tudjuk megtapasztalni az életet úgy, ahogyan szeretnénk. A speciális légzéstechnika segít összpontosítani, megérteni a testi érzéseinket, pihentet, és megtölt minket életerővel.

A Vivation légzéstechnika egy kíváló holisztikus és spirituális módszer, mely segít megnyitni a szíved, illetve abban, hogy tudd elfogadni és szeretni önmagadat, így mások is tudjanak szeretni és elfogadni téged. A Vivation légzés gyakorlat egy mély belső utazás, amely során összeköttetésbe kerülünk a Kollektív Tudattal/Forrással/Univerzummal/Istennel, így képesek leszünk kapcsolatba lépni a valós énünkkel és életünk valódi céljával. Mély örömet ad, összeköt önmagunkkal és a Forrással. Elvisz egy mély belső utazásra, egy csatornát nyit bennünk, hogy összekapcsoljon önmagunkkal és az életünk céljával. Elvisz egy mélységes belső utazásra és összehangol saját magunkkal, az Univerzális Intelligenciával és az életünk céljával.

A Vivation-légzés lényege, hogy szakember jelenléte mellett lélegzünk, nagyon finoman úgy, hogy a be- és kilégzés között nem tartunk légzésszünetet. Ez a légzés összeköti a tudatost a tudattalannal, és a szakember segítségével olyan információk birtokába jutunk, melyre tudatosan nem tudnánk visszaemlékezni. A terápia közben megmarad a tudatosságunk, nem hipnózis, a kliens mindenre emlékszik, ami történt, s a találkozó végén felszabadul a nyomasztó probléma alól, amivel érkezett.

INTEGRATÍV REBIRTHING – Újjászületés légzés segítségével

Az újjászületési módszer megteremtője Leonard Orr. A rebirthing/újjászületés légzés egy különleges tudatos légzés, amely segítségével rövid idő alatt mély változó tudatállapotot érhetünk el. Amíg élünk, lélegzünk – ez természetes. Ebből következik, hogy az életünk minősége függ a légzésünktől, így, ha képesek vagyunk megváltoztatni a légzésünket, meg tudjuk változtatni a saját életünket is.

Az újjászületési folyamat célja felidézni, újraélni a születési élményeket. Ha pszichológiailag, fizikailag, lelkileg újraéljük első lélegzetvételünket, megszabadulunk a sérülésektől, a blokkoktól, amelyek ezen időszakból származnak. Megnyílnak az emlékeink és azok a mély blokkok, negatív programok, amelyeket más módszerekkel nem lehet felismerni, megoldani. Ráláthatunk az elnyomott komplexusainkra, félelmeinkre, stresszeinkre, korlátainkra, tudatosítjuk, majd ÁTÍRHATJUK őket. Az újjászületés folyamat hatása azonnali változást gyakorol az életünkre. A testben és a lélekben tárolt negatív minták elkezdenek feloldódni és az életünk MINŐSÉGE ELKEZD MEGVÁLTOZNI.

Az újjászületés egy csodálatos kaland, egy nagyszerű utazás a belső világunkba. Ebben az utazásban fedezhetjük fel a küldetésünket, az életünk jelentését, új képességeink nyílnak, a rejtett tehetség végre kibontakozik, elmozdulnak a cél elől az akadályok és a korlátok és végre elindulunk a saját életcélunk felé.

Az újjászületés egyszerű technika, amely az élet különböző területeire gyakorol önszabályozó és önfejlesztő hatást: az egészség, a pénzügyek, a személyes kapcsolataink, a szellemi fejlődés területén, stb.

Miben tud segíteni a légzésterápia?

– KAPCSOLATOK: Rendbe tudjuk hozni a családi és emberi kapcsolatainkat, feldolgozhatjuk a gyerekkori traumáinkat, melyek akadályozzák a kapcsolódást embertársainkhoz.

PÁRKAPCSOLAT: Meg tudjuk előzni és meg tudjuk oldani a párkapcsolati kríziseinket.

SZEXUALITÁS: Fejleszteni tudjuk a szexualitásunkat, meg tudjuk oldani az ezzel kapcsolatos problémáinkat.

ÚJJÁSZÜLETÉS/MAGZATKORI BLOKKOK OLDÁSA: Újjászületési folyamaton keresztül az anyaméhben szerzett negatív tapasztalatokat fel tudjuk dolgozni, s ezáltal egy teljesen új, pozitív élet megvalósítása lehetséges (Rebirthing légzéstechnika segítségével)

KREATIVITÁS: Fejleszteni tudjuk a kreativitáunkat, meg tudjuk valósítani önmagunkat,

PÉNZ, BŐSÉG, SIKER: Javítani tudjuk a pénzhez, bőséghez való viszonyunkat, feloldhatjuk a régi, negatív hiedelemrendszereinket törölni és létrehozhatunk egy új, pozitív hiedelemrendszert, amivel képesek leszünk bevonzani azt az életet, amit szeretnénk.

ELMÚLT ÉLETEK: Ráláthatunk az elmúlt életek hatására a jelen élet akadályaira, mely integrálás után már nem jelent problémát a jövőben.

GENERÁCIÓS PROBLÉMÁK: Generációs problémák megoldása, régóta visszatérő negatív családi minták feloldása. Képesek leszünk a saját életünket élni.

KAPCSOLAT A KOLLEKTÍV TUDATTAL/ISTENNEL: Segít kialakítani a kapcsolatot a Felsőbb Énnel, a Kollektív Tudattal, az Univerzális Intelligenciával, akárhogy hívjuk ezt az energiát.

TANULÁS, FEJLŐDÉS: Segít jobb eredményeket elérni a tanulásban, fejlődik a memóriánk, az agyunk kapacitása növekedhet.

ÖNGYÓGYÍTÁS: Az ember különleges, mélyen a tudatalattiban rejtőző képességeit felerősíti (tisztán látás, öngyógyító, intuitív és üzleti képességek) 

Ha úgy érzed, hogy szeretnél fejlődni ennek a módszernek a segítségével, akkor várlak szeretettel az egyéni konzultációkon

Gálik Klára
okleveles légzés tréner
Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézet