B. Ildikó

B. Ildikó

Az elmúlt pár hónapban azt érzem, hogy életem Nagy Utazása kezdődött el. Már egy ideje próbáltam kinyitni azt a hátizsákot, amit a hátamon cipelek, és benne vannak eddigi életem önmagam elől eltemetett emlékei, élményei és titkai, de nagyon nehéz feladatnak bizonyult… Tizenéves korom óta küzdöttem pánikbetegséggel, ami eleinte csak egy-két évente jelentkezett, majd mikor befejeztem a tanulmányaimat és dolgozni kezdtem, állandósult. Ez volt talán a legfőbb oka, hogy elkezdtem keresni a kiutat a nyomasztó gondolatokból, és valahol éreztem, hogy a megoldás nem a gyógyszerekben keresendő. Sok mindent kipróbáltam, de az áttörést végül egy pszichoterápia hozta meg, ahol megtanultam más szemszögből látni az életem történéseit. Egy év után a rohamok visszavonultak, és a pszichológusom és én is éreztük, hogy eljött az a pont, amikor a saját lábamra kell állnom. Tudtam, hogy egy sokkal tudatosabb időszak kezdődött el az életemben, de még nagyon sok dolgot meg akartam ismerni önmagammal kapcsolatban, ezért keresni kezdtem olyan lehetőségeket, amik lehetővé teszik számomra, hogy tovább dolgozhassak magamon. Így találtam rá a Deekshára.

Pontosan nem tudtam hová megyek, csak azt éreztem, hogy jó helyen vagyok. Bejelentkeztem a Kapcsolatok programsorozatra, ahol kinyílt végre az a bizonyos hátizsák és én elkezdtem belenézni… Szépen, apránként, mindig csak annyira, amennyire fel vagyok készülve, de közben tudatosan haladtam előre. Voltak nagyon nehéz pillanatok és voltak nagyon kellemesek is, de ami a leglényegesebb, hogy az önmagamról és a körülöttem lévő világról korábban alkotott statikus kép kezdett tisztulni és elmozdulni. Ráébredtem, hogy eddig mindent a saját szemszögemből ítéltem meg, pedig ahányan vagyunk, annyiféle nézőpont létezik.

Az igazi változás akkor következett, amikor részt vettem a 3 napos elvonuláson. Ott egy olyan ajándékot kaptam, ami talán a legértékesebb és a legfontosabb: elkezdtem hinni. Elkezdtem hinni abban, hogy tényleg létezik az, amit Istennek vagy Univerzumnak vagy Felsőbb tudatnak vagy még sok minden másnak is nevezünk. Az eszemmel mindig is tudtam, hogy létezik, sohasem zárkóztam el ettől, de konkrétan megtapasztalni teljesen más volt. Megtapasztaltam azt, hogy a gondolataim mennyivel negatívabb képet akarnak elhitetni a világról, mint amilyen az valójában. Több olyan korábbi döntésemnek is a tudatába kerültem, amivel saját magamat korlátoztam, és azt is tudom, hogy még nagyon sok ilyen tudatalatti visszahúzó erő vár bennem feloldásra. De a gyógyulási folyamat visszafordíthatatlanul elkezdődött. A Deeksha által minden a helyére kerül. Még ha egészen kétségbe ejtő napokat élek is meg néha, végül mindig kiderül, hogy a szenvedés csak egy lehetőség arra, hogy felismerd a mögötte húzódó gondolati programot, amit aztán megélhetsz, és feloldhatsz. Csak választás kérdése, hogy meddig akarunk szenvedni, a Deeksha pedig a kezünkbe adja az eszközt ahhoz, hogy a megfelelő utat választhassuk. Kimondhatatlanul hálás vagyok ezért!

< Vissza