Sz. András

Sz. András

A világban minden az egyensúlyra törekszik, minden! Mindegy, hogy mit rakunk egy kétkarú mérleg egy-egy oldalára, ha egyeznek a súlyok, akkor a mérleg egyensúlyban van. Így van ez az embernél is, és ahhoz, hogy egyensúlyban legyünk sokszor kompenzálunk. Kompenzáljuk az önbizalomhiányt, a csalódottságot, a kishitűséget, stb. Hogyan? Nagyképűséggel, mások alázásával vagy okolásával, addikciókkal (alkohol, dohányzás, édesség, stb.), teljesítménykényszerrel, és így tovább. Nem úgy néz ki, hogy a kompenzálás a boldog, kiegyensúlyozott élet receptje. Ennek ellenére én is ezt az utat tapostam. Látszólag minden rendben volt, sok barátom volt, karrierem, voltak csajaim, sokat jártam szórakozni... A belső világom viszont sokszor szorongással teli volt, sosem elégedtem meg az elért eredményeimmel, 35 évesen a leghosszabb párkapcsolatom nem tartott tovább bő 1 évnél, romló tendenciával, és még sorolhatnám. Sok, sok éve tisztában voltam a problémákkal, de ahelyett, hogy gőzerővel kerestem volna a megoldást, a kompenzálást választottam, valamint azt gondoltam, hogy idővel „kinövöm” ezeket, de egyre nehezebben viseltem, hogy nem változom.

2012-ben aztán egy kapcsolati kudarcból fakadóan kezdtem el belső utat járni, immáron gőzerővel. Ekkor találkoztam a deeksha-val is. Az első „élményem” egy óriási csalódás volt. Gyorsan hozzáteszem, nem Klári miatt! :) 5-6-an lehettünk egy meditációs, vizualizációs programon Klári vezetésével, ahol deeksha energiát is közvetített nekünk. Annyira zümmögött az agyam, hogy képtelen voltam elmélyülni vagy bármit is vizualizálni, és az energiát sem éreztem. A legkomolyabb csalódás a végén jött, amikor mindenki beszámolt a szeánsz közbeni tapasztalásairól: „Csoda!”, „Kristály tisztán láttam magam előtt a ...”, „éreztem, ahogy az energia áramlik...”. Én? Kb annyit mondhattam, hogy „Semmi”. Nagy csalódás volt! Dühös voltam, hogy ők miért, és én miért nem. Akkor még nem tudtam, hogy az észlelések és a testi tapasztalások idővel megjönnek, ha az ember mélyrehatóan foglalkozik magával, feltárja hogy ki is ő maga, és megjön a hit, hit önmagában, az isteninkben, egy felsőbb rendező erőben, Istenben (bárki bárhogy is nevezi). Elkezdtem jógázni, futni, valamint rendszeresen járok egy buddhista tanító-, gyógyítóhoz. Figyelni kezdtem az egészséges táplálkozásra és megint elkezdtem könyveket olvasni (önismeret, spiritualitás), amit jó ideje elhanyagoltam. Bármennyire is elcsépelt a kifejezés, de elkezdtem a „tudatosság” – melós , de nagyon is gyümölcsöző – útját.

És jöttek is a tapasztalások! A magammal és az istenimmel való kapcsolat kialakításában a Klári által vezetett deeksha programok, mint pl. a kapcsolatok csakra program, rengeteget segített. Segített elcsendesedni, szembenézni és felszínre hozni az érzéseimet, az örömöt, a bánatot, a csalódást. Az elfojtott, eltemetett érzésekkel, élményekkel szembenéztem és békével elengedtem őket, így lettem egyre kiegyensúlyozottab, végre megéltem az érzéseimet. Rengeteg tehertől sikerült megszabadulnom azzal, hogy a programok során a vezetett meditációk és vizualizációk által megbocsátottam magamnak és másoknak, akik megbántottak, keserűséget okoztak. Sokkal toleránsabb lettem magammal és másokkal kapcsolatban, ami egyre enyhíti a szorongásokat és erősíti az önbizalmamat. Számomra a meditációk és vizualizációk során szerzett tapasztalások nagyon nagy értékkel bírnak. Ezek nagyon motiválnak, azt sugallják, hogy erősödik a kapcsolatom az istenimmel, Istennel.

Az első találkozás óta egyre több és élénkebb tapasztalásom volt a programok közben és által!

Mindenkit bátorítok, hogy ha a keresés, belső-, spirituális út elején nincs is tapasztalása, ne csüggedjen, mert jönni fognak. A nyugati világban, ahol ennyi inger és stressz ér minket, nehéz megtanulni elcsendesedést. Egyet viszont mindig szem előtt tartok most már: amire fókuszálok, aminek energiát adok... az növekedik. Vagyis amivel kitartóan foglalkozom, ha keresem a megoldást, hiszek magamban, az istenimben...akkor megoldódik. A deeksha energia és programok rengeteget segítenek ebben.

< Vissza