A fogyásom története: Az egészségestől a tiszta étrendig

Nagyon sok ember szeretne lefogyni, egészségesebben élni, jobban kinézni. Ezzel így voltam én is. Évek óta egészséges életmódot követtem, nagyon kevésszer csábultam el egy-egy édes “bűnös” süteményre, mégis észrevettem, hogy 35 éves kor után a szervezetem már nem ugyanúgy reagál az ételekre, ahogy a fiatalabb éveimben. Sokszor lefogytam elég rövid idő alatt, majd még gyorsabban vissza is szedtem a leadott kilókat. Szeretném Veletek megosztani a saját történetem, hogy egy év alatt milyen utat jártam be és hogyan értem el a célom, háta másnak is segít. Nem volt rövid út, viszont annál tanulságosabb, ami megtanított arra, hogy mi a TUDATOS EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD

Számomra nagyon fontos, hogy egy olyan példakép legyek az emberek számára, aki az élete minden területén hiteles. Eldöntöttem, hogy adok időt a változásnak ahhoz, hogy tartós legyen, de értek nagy meglepetések az utam során. Olvass tovább.

1. lépés: A KEZDETI DÖNTÉS (január)

Egy szép nagy családi eszem-iszom karácsony után meg is fogalmazódott bennem az elhatározás, le kell fogynom 10 kg-t. Ezért elővettem januárban a Tudatos Tervezőmet és a 10 tervem egyikének fel is írtam: LEFOGYNI 10 kg-t. A Tudatos Tervező nem csak egy naptár, hanem egy módszertan is, így gondolkodásra is késztetett, hogy hogyan érjem el a célom, milyen lépéseket kell megtennem. Első lépésként – mivel szerintem teljesen egészségesen ettem – a mozgás gyakoriságát vetettem fel, mint odavezető út.

2. lépés: MOZGÁS BEIKTATÁSA (február)

Februárban beiratkoztam a tőlem 5 percre lévő konditerembe és elkezdtem Amarilla aerobic edzéseire és gerinc tornáira járni. Meg is dicsért, amiért lelkesen jártam heti 5 alkalommal. (Az Amarillával készült videós interjúmat a júniusi életmód magazinban találod, érdemes megnézni, a neve alá tettem be a linket)

3. lépés: ÉTREND FELÜLVIZSGÁLATA (március)

Egy hónap után, attól függetlenül, hogy hihetetlenül feldobtak a reggeli edzések, semmilyen változás nem történt a fogyás terén. Így töprengeni kezdtem. Ha nem az edzés, akkor az étrend lesz a megoldás. A Yazio nevű alkalmazással megnéztem pontosan, hogy mit eszem, vagyis mennyi kalóriát, és hogyan oszlik el a szénhidrát, a fehérje és a zsír. Már az első nap nagyon meglepődtem, mert meg voltam győződve arról, hogy a reggeli gyümölcsturmixom mennyire egészséges, ezzel ellentétben rengeteg szénhidrátot tartalmazott és ehhez hozzájött az ebéd is, ami messze túlszárnyalta az adott keretet, így nem tudtam súlyt veszíteni. Eközben persze lelkesen jártam Amarilla tornáira, mert függő is lettem.

4. lépés: ÉTREND ÚJRATERVEZÉSE (március)

Miután eltávolítottam minden olyan dolgot a konyhámból, amit szerettem volna elkerülni, elkezdtem kialakítani a saját étrendemet. Egy kicsit túlzásba estem, mert a csökkentett szénhidrát tartalmú ételek miatt, már a napi elvárt minimum mennyiségét sem értem el, de szépen lassan kikísérleteztem magamnak egy olyan mindennapi étrendet, ami a zöld tartományban tartotta a kalória bevitelemet, tehát az edzéssel kompenzáltam, ha többet szerettem volna enni. Ennek az eredménye pár hónap múlva 5 kg mínusz lett. Itt már online tornáztam heti 6-szor Amarillával, hiszen bezárt a konditerem és elindult a “Maradj otthon!” kampány is. MInden nap hihetetlen energiával töltöttek fel az órái. Viszont az 5 kg után sajnos nem történt újabb fogyás, pedig még csak az út felénél voltam. Azt gondoltam,  mindent jól csinálok, de aztán elkezdtem kutatni ebben a témában. Így esett, hogy egy instagram posztnál megláttam a Sportkontroll nevét és egy lány gyógyulási történetét a hiperinzulémiából. A tünetek nagyjából stimmeltek, így úgy döntöttem, itt az ideje egy teljes kivizsgálásnak.

5. lépés: TELJES LABOR ÉS BELGYÓGYÁSZATI KONZULTÁCIÓ (július)

Júliusban el is mentem a vérvételre, ami magában foglalta az ételallergiák felderítését és a 3 pontos terheléses cukor vizsgálatot is. Annyira izgultam, hogy előző éjjel szó szerint egy percet sem aludtam. Ezt pedig egy orvosi konzultáció követte, amely számomra megint sokkoló volt, hiszen úgy gondoltam, már annyira nagyon egészségesen élek, és testi és lelki szinten is odafigyelek magamra. A doktornő felírt rengeteg vitamint, étrendkiegészítőt és azt mondta, hogy még épp időben vagyunk, hogy megakadályozzuk a cukorbetegséget, mert az inzulin eredmény nem lett túl jó terhelésre, valamint laktóz érzékeny is vagyok, ami sok mindenre választ adott. Elmagyarázta, hogy milyen edzéseket és mennyire gyakran kell végeznem, hogy zsírt égessek a szervezetemből. A családomban az apukámon és a bátyámon kívül mindenki cukorbeteg, a nagyszüleim is azok voltak, és talán az ő szüleik is. Egyrészt sokkot kaptam, másrészt hálás voltam, hogy időben elcsíptük és én vagyok az, aki megszabadítja a családot ettől az “örökségtől”

6. lépés: ORVOS ÁLTAL ELŐÍRT ÚJ ÉTREND (július)

Az orvos a 160 grammos diétát javasolta és a marék vitamint, majd átengedett a dietetikusnak, akivel megvitattuk a mostani étkezési szokásaimat. Itt is óriási meglepetések értek, kiderült, hogy a szénhidrátcsökkentett termékek tele vannak zsírral, és az addig egészségesnek hitt fehérje porból készült nasik, fehérjeszeletek (nem nevezem meg a márkát) sem éppen a legjobbak a szervezet számára. Megbeszéltük az alapokat, majd utamra engedett. Újra megszabadultam a “nem jó” ételektől és hozzávalóktól, és elindultam egy új beszerző körútra az új életem felé. Pár nap után pedig az internetről rendeltem egy ellipszis trénert és egy okosórát, hogy a doktornő által előírt edzéseket megfelelően tudjam mérni és végezni.

7. lépés: 6 HÉT UTÁN…(szeptember)

6 hét után kellett visszamennem a dietetikushoz és döbbenten nézte a papíromat a testösszetétel eredményről, mert a belépéskor azt mondtam, hogy sajnos nem tudtam annyira tartani az edzéseket, amennyire akartam, de minden tőlem telhetőt megtettem. Azt mondta, hogy nem érti miről beszélek, 3 kg zsírtól sikerült megszabadulnom és semmi másból nem fogytam, csak zsírból. Tehát már mínusz 7 kg-nál tartottam. Úgy éreztem, hogy a diéta könnyen tartható, az edzést is igyekeztem többször beiktatni, így nem esett nehezemre tovább tartani egyiket sem. Ráadásul azt is mondta a hölgy, hogy hetente egy somlói belefér, ez zene volt füleimnek, mert nem mertem bűnözni az ezt megelőző 6 hétben egyáltalán.

8. lépés: A KONTROLLTÓL A TISZTÍTÓ KÚRÁIG ÉS A ZELLERLÉIG (november)

Elmentem a kontroll vizsgálatra egy közelgő műtéti beavatkozás (orrsövény műtét) miatt, és úgy gondoltam, nézzük meg, hova jutottam az elmúlt hónapokban. Ettől talán még jobban tartottam, mint az első vizsgálattól. Ekkor már 10 kg-val voltam könnyebb, mint januárban. Mindent megtettem, hogy egészséges legyek, rengeteget meditáltam is az erőfeszítéseim mellett, és minden alkalommal azt vizualizáltam, hogy EGÉSZSÉGES VAGYOK, MEGGYÓGYULTAM. Amikor visszamentem a háziorvosomhoz, csak csóválta a fejét, mert nem értette min aggódtam. A LELETEIM TÖKÉLETESEK lettek! Óriási kő esett le a szívemről, MEGCSINÁLTAM. Tudtam, hogy ez az életmód marad, mert jól érzem magam tőle. Aztán voltam egy nemzetközi képzésen, ahol Anthony William, a gyógyító médium beszélt a tisztítókúrák és a napi fél liter zellerlé elfogyasztásának fontosságáról. Ebbe is beleástam magam, és már azt vettem észre, hogy bújom a könyvet (Tisztul és gyógyulj) és reggelente friss zellerlével kezdem a napom.

 

9. lépés: AZ ÚJ ÉLET KÜSZÖBÉN (november-december)

Megtörtént a műtétem, és amikor magamhoz tértem, elmondta az operáló orvos, hogy gyönyörűen reagált a testem a beavatkozásra és nagyon könnyű volt velem “dolgoznia”. A következő napokban még magam is meglepődtem, mert megúsztam az ilyenkor gyakori monoklit és pár nap múlva már semmi nyoma nem volt a műtétnek. Olyan gyorsan felépültem, hogy magam is meglepődtem, 2 hét múlva már online élő előadást tartottam a facebookon. Minél jobban beleástam magam a Tisztul és gyógyulj könyvbe, annál inkább erősödött bennem az érzés, hogy szeretnék megcsinálni egy könnyebb tisztítókúrát, hogy az évek során felhalmozódott mérgeket és a műtét során a szervezetembe került kémiai anyagokat kitisztítsam a szervezetemből. December 2-án belekezdtem hát egy 3 hetes “Kórokozók elleni tisztítókúrába”, aminek jelenleg a 13. napján tartok és nagyon élvezem. A karácsonyi eszem-iszom után pedig a 3:6:9 komolyabb tisztítókúrát végzem el, hogy tiszta testtel és energiákkal tudjam kezdeni az évet. 

 

 

Egy biztos, már sosem fogok úgy táplálkozni, ahogy idén márciusig. Tudom, mi a jó a testemnek és meg is adom neki, mert a TESTÜNK A LELKÜNK TEMPLOMA, és nem csak neki kell szolgálnia minket, hanem ugyanúgy nekünk is őt. Amikor ez megtörténik, egészséggel és hosszú élettel hálálja meg.

MIT TANULTAM AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN?

  1. Meg kell ismerned a saját testedet mielőtt elkezdesz egy diétát, el kell menni kivizsgálásra és egyeztetni kell egy dietetikussal, hogy ne vesztegess el hónapokat feleslegesen, ahogyan én. Mindenki egyedi és mindenkinek más válik be, de ne menjen rá az egészséged!
  2. Nem minden egészséges, amire rá van írva, hogy egészséges.
  3. Nincs diéta, életmódváltás van.
  4. Türelem, idővel úgyis elindul a változás.
  5. Egészségesen élni és napi szinten mozogni jó és boldog leszek tőle. Energiát a legkönnyebben mozgással és nem kávéval lehet szerezni.
  6. A vitamin nagyon fontos és napi szinten kell róla gondoskodni.
  7. A testünk és az egészségünk fontosabb annál, hogy megszólnak, ha épp nem eszed meg azt a sütit.
  8. Szeresd magad, és a tested akkor teszi a dolgát.
  9. A megfelelő szakmai segítséggel, a saját erőfeszítéseddel meg tudsz gyógyulni.
  10. Gyógyszereket szedni nem normális. Egyél helyesen és tisztítsd a szervezetedet rendszeresen.
  11. Nem történik semmi, ha néha lecsúszik egy somlói. Egészségedre!
  12. A túlzott szénhidrátbevitel káros, kezdd el lecsökkenteni!

A Tudatos Tervezőm nélkül nem jártam volna végig ezt az utat, ő volt a társam, aki vezetett, és akinek a segítségével megtaláltam a megoldást, a gyógyulást, és egy teljesen új szemléletet és életmódot.

Neked szerinted miben tudna segíteni a Tudatos Tervező? Milyen célod van, amit régóta halogatsz vagy nem találod a megoldást?

Segítek Neked!

2020.12.15-ig a MIKULAS40 kuponkóddal, most 40% kedvezménnyel lehet a tiéd az eszköz és a módszer, ami számomra már nagyon sokszor bizonyított. Próbáld ki és meglátod, hogy képes vagy megteremteni a legmerészebb álmaidat is.

Itt olvashatsz bővebben a Tudatos Tervezőről: www.tudatostervezo.hu

Légy az életed (és az egészséged) alkotója!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts