Barion Pixel

A kedvenc hobbim hidegebb napokon – Próbáld ki te is!

Bár a nyár utolsó napsugarai kellemes, még nem is olyan távoli emlékként élnek mindenki szívében, az ősz beköszöntével már hivatalos, hogy a kánikulának most egy teljes évig búcsút kell mondanunk. Nem számít, hogy krokodil könnyekkel siratod a nyarat, vagy éppen alig várod a sütőtök és illatgyertyák szezonját, egy dologhoz mindenképp hozzá kell szoknod: mostantól sokkal több időt fogsz a lakásodban tölteni. A borús őszi esték sajnos könnyen unalmassá válhatnak, és a semmittevés túlságosan könnyen csábít az okos eszközök túlzott használatára, valamint a melankóliára is hajlamosabbak vagyunk ilyenkor. Van egy fantasztikus tippem arra, mihez kezdj magaddal, mikor kész vagy minden teendőddel, és már a sárguló falevelekben sem gyönyörködhetsz a zúzmarás ablakokon keresztül.

Vedd elő a könyveidet!

Lehet, hogy valami misztikusabb, “modernebb” tevékenységre számítottál, hiszen a mai világban egyre kevesebb időt fordítunk a megfelelő szellemi táplálékra, de ettől függetlenül az emberi kultúrával egyidős történetmesélés- és olvasás előnyei és pozitív következményei örökérvényűek. 

Az olvasás edzésben tartja az agyadat, empatikusabbá tesz, segít megelőzni az időskori kognitív problémákat, csökkenti a stresszt és a depresszió tüneteit is csökkenti.

Remélem meghoztam a kedved egy jó könyvhöz, már csak az a kérdés mit olvass. Mindenki különböző műfajokat szeret, és ez így van jól. Lehet hogy eddig a krimi vagy a romantikus regények szerelmese voltál, de most szeretnélek új szellemi csemegék megismerésére sarkallni. Ezért ebben a posztban bemutatom Neked a kedvenc könyveimet, amik engem átsegítettek a nehéz időszakaimon és egy teljesen új világnézettel ajándékoztak meg,

Edith Eva Eger: A döntés

Edith Eva Eger könyve egyértelműen az elsődleges kedvenceim közé sorolható. Minden egyes mondata lenyűgözött. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy csupán három nap alatt átrágtam magam a 421 oldalon. Dr. Edith Eva Eger tizenhat éves volt amikor a családjával együtt Auschwitzba hurcolták. Szüleit a hírhedt náci orvos, Joseph Mengele küldte gázkamrába, aki később arra kérte Edithet, hogy táncolja el a Kék Duna keringőt – jutalmul egy vekni kenyeret kapott. Edith csodával határos módon túlélte a borzalmakat, egyetemre ment és megkezdte pszichológiai tanulmányait, ma pedig PTSD-vel, stresszel, gyásszal és függőséggel küszködő nőkkel és férfiakkal foglalkozik. Edith irigylésre méltó karriert futott be, ám az, hogy 93 évesen is minden nap élvezi az életet egyetlen egy döntésének köszönhető: Edith úgy döntött, hogy megbocsát fogvatartóinak. Mindez szürreálisan hangzik egy holokauszt túlélő szájából, de pontosan ezért kell elolvasnod A döntést – hogy  megtanuld, hogyan dönts az öröm és szabadság mellett, bármilyenek is legyen a körülmények.

Jim Kwik: Bontsd le a korlátaidat!

Jim Kwik életét egy gyermekkori tragédia változtatta meg. Miután fiatal korában egy súlyos agysérülést szenvedett el tanulási nehézségekkel küszködött. Jim azonban nem esett kétségbe, nem merült el az önsajnálatban, sokkal produktívabban állt a problémához: hatékony stratégiákat dolgozott ki, amelyek segítségével hatalmas mértékben tudta növelni szellemi teljesítményét. Az író végül “brain coach-ként” (agy edző), helyezkedett el, és 25 év munkája után megalkotta sikerkönyvét. Jim Kwik, továbbá én is személyesen garantáljuk Neked, hogy a Bontsd le a korlátaidat! elolvasása után, bátran felkészülhetsz

– a szokásaid irányítására – tanuld meg, hogyan törheted meg negatív mintáidat és miként alakíthatsz ki könnyedén új pozitív szokásokat;

– a produktivitásod felszabadítására – győzd le az idegpályáidat bitorló négy „főbűnöst”;

– a határtalan motivációra – kapcsolódj rá egy olyan korlátlan hajtóerőforrásra, amelynek segítségével elérheted céljaid;

– a fókuszod élesítésére – légy összeszedett és megállíthatatlan figyelemzavaró tényezőktől és túlterheléstől szenvedő világunkban;

– bármilyen tudás elsajátítására – életkortól függetlenül olvass gyorsabban, hozz jobb döntéseket, és emlékezz magabiztosan mindenre, legyen szó nevekről vagy idegen nyelvekről.

Mel Collins: Hiperérzékenyek kézikönyve

“Nem hiszem el, hogy téged ez is zavar!” Ha sokszor hallottad már ezt a mondatot ismerőseidtől ez a könyv Neked való. A hiperszenzitivitás még nem került be a köztudatba, – lehet te is most hallasz róla először –  éppen ezért nagyon nehéz az ebben az állapotban szenvedők sorsa. Sokáig én sem tudtam, miért vagyok más, mint a többiek. A kiállhatatlan és elviselhetetlen jelzőkkel is gyakran illettek, ami rendkívül elszomorított, de aztán rátaláltam Mel Collins alapművére. A kézikönyv hiperérzékenyeknek egyértelműen kötelező olvasmány, de bárkinek nyugodt szívvel ajánlom. A világon 5 emberből 1 születik hiperszenzitivitással, ezért attól, hogy nem érzed úgy, hogy téged érint ez a problémakör, még nagyon is sokat tanulhatsz az emberi tudat fejlődéséről és az intuitív érzékenységről. A hiperérzékeny emberek csupán elfogadásra és megértésre vágynak, ehhez azonban minél több embernek meg kell ismernie ezt az állapotot. Légy te is a pozitív változás magja, felejtsd el a “Szedd már össze magad!” és a “Most ezen miért kell problémázni?” mondatokat, és edukáld magad a témakörben!

Phil Laut: Barátom a pénz

Életem másik legmeghatározóbb műve Phil Laut: Barátom a pénz című kisokosa. A Barátom a pénzről már olvashattál a Hogyan szerezd meg az álommunkád? című posztban, ám most szeretném kicsit részletesebben bemutatni. A könyv célja az író saját bevallása szerint az, hogy segítsen száműzni a pénzzel kapcsolatos félelmeidet, ezáltal megtehesd az első lépést az anyagi függetlenség irányába. Phil Laut – akinek pénzügyi szemináriumai férfiak és nők ezreinek segítettek a drámai módon növelni jövedelmüket – a Barátom a pénzben egyedi gyakorlatokon keresztül mutatja be, hogyan küzdd le a pénzszerzés alapvető akadályait: a bűntudatot, a félelmet és a tehetetlenség vagy nyomás érzését.

Extra filmajánló: A viskó

Ha esetleg szeretnél egy kis szünetet tartani az olvasásban, akkor sem kell megfosztanod magad az intellektuális élményektől. Bújj bele a kedvenc pulcsidba, helyezkedj el kényelmesen a kapanén és indítsd el A Viskó című filmet! A viskó eredetileg egy keresztény regény, melyet a kanadai William Paul Young írt, s 2007-ben adott ki, ám engem a 2017-es filmes feldolgozása taglózott le – utólag már mondhatom, hogy a lehető legpozitívabb értelemben. 

Ha ismersz, vagy már egy ideje követed az oldalam, tudod, hogy életem legtraumatikusabb élménye volt mikor meghalt a testvérem. Ennek a filmnek köszönhetően ezt a mély traumát újra átéltem és feldolgoztam, éppen ezért is szemlélteti ez a mű az érzelmi transzformációm legfontosabb alaptézisét: mindenkinek meg kell bocsátanunk.

Remélem ezekkel az ajánlókkal Neked is meghoztam a kedved egy kis olvasáshoz, így már az őszi-téli terveid közt nem csak a meztelen fák és a jégvirágos ablakok bánatos tanulmányozása szerepel. Fogadd meg te is az őszi-téli önfejlesztő tippemet, és ne hagyd tovább porosodni a könyveidet vagy az e-book olvasódat!

Ha bármelyik könyvet elolvastad, vagy megnézted A viskót, mindenképp írd meg a véleményedet üzenetben a Facebook vagy Instagram oldalunkon!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem Gálik Klára Terézia tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”