Barion Pixel

A tudatos elme és az öngyógyítás csodája: A tudatalattiba való varázslatos utazás

És miért nem mindegy, hogy mit viszünk le a tudatalattiba

Mindenki életében eljön az idő, amikor rádöbbenünk, hogy az életünkben valami nem stimmel. A külvilág láthatóan rendben van, mégis valami mélyen belül korlátoz minket. Ebben az írásomban megvizsgáljuk, miért fontos a tudatos elme és a tudatalatti egyensúlya az öngyógyításban, és miért kulcsfontosságú, hogy tudatosan válasszuk meg, mit engedünk le a tudatalattinkba.

A sikeres külső és a mélyen rejlő belső küzdelmek

Mindig is éreztem, hogy van valami a mélyben, ami engem korlátoz, de egészen 27 évesen koromig nem néztem őszintén szembe ezzel. A külvilágban látszólag mindenem megvolt, a tudatos elmémmel, azzal az 5%-kal mindent megteremtettem magamnak, amire csak vágytam – legalábbis azt hittem. Sikeres ügyfélszolgálatot építettem fel a nulláról, volt párkapcsolatom, lakásom, autóm, pénzem, mégis azt éreztem, hogy valami nem kerek és nem értettem, hogy miért nem vagyok boldog, miért vagyok kimerült.

Sokan vagyunk így ezzel, hogy sikeresnek érezzük magukat. Aztán mégis valami hiányzik, és nem értjük, miért nem vagyunk boldogok.

Az önismeret útja: Indiai tapasztalataim

Az önismeret felé vezető úton az öngyógyításnak kulcsfontosságú szerepe van. Számomra ezt India adta meg. Ott értettem meg, hogy minden a gyermekkorra vezethető vissza. Én azt gondoltam – két éve nem beszéltem már ekkor a családommal – hogyha becsukom az ajtót magam mögött és eltakarom a szemem, nem nézek hátra, akkor majd boldog leszek, mert kizártam azokat a fájdalmas tényezőket, amik ott voltak. Ott volt egy csomó tudatalatti feldolgozatlan érzelem bennem, amik folyamatosan nyomogatták a gombjaimat. Azt gondoltam, ha becsukom az ajtót, akkor majd nem nyomogatja senki. Hát, nem így történt.

A gyermekkortól a felnőttkorig: A bennünk rejtőző traumák

Az életünk első évei meghatározóak, és gyakran az ott keletkezett traumák vezetnek későbbi felnőttkori problémáinkhoz. A szeretet és biztonság hiánya, az elfojtott érzelmek mind hordoznak fájdalmat. Az öngyógyítás során szembesülni kell ezekkel az érzelmekkel.

Az életem első tíz éve borzasztó traumatikus volt minden szempontból, már a fogantatás után elkezdődtek ezek a traumák. Apasebbel nőttem fel, hiszen nem volt mintám arra, milyen egy jó házasság és észrevétlenül ezt teremtettem meg a saját párkapcsolatomban is. Mérhetetlen megfelelési kényszerem alakult ki és bevonzottam egy olyan férfit, aki bár nagyon szeretett engem, de mindig a hibáimra hívta fel a figyelmem és állandóan veszekedtünk. Egy darabig ez ment, nem értettem, mi a probléma és tulajdonképpen az volt a probléma, hogy én nem voltam önmagam.

Azokat a tüneteket, amiket én produkáltam, és ezt az emberek jó része produkálja az az, hogy nem tudjuk kezelni az érzelmeinket. Egy reaktív állapotban éltem, állandóan megsértődtem, állandóan ideges voltam, mindenféle stresszbetegségem volt azért, mert nem tudtam az érzéseimet megfelelően kezelni.

Viszont azzal, hogy feloldottam ezeket az érzelmi traumákat az életemben és megtanultam, hogy mit kezdjek egy ilyen érzelemmel, minden megváltozott körülöttem. A környezetem azt látta, hogy valami a kapcsolatunkban megváltozott azért, mert én megváltoztam. Ma már a családom a legjobb barátom, az édesanyám az első, akit felhívok, bármi történjen. Egy olyan egészséges családrendszert hoztam létre az elmúlt években, ami hihetetlen önbizalmat és biztonságérzetet ad.

Traumatudatosság: Az öngyógyítás kulcsa

Az öngyógyításban fontos a traumatudatosság. Nem szabad elakadni a múlt fájdalmaiban, hanem tudatosan, biztonságosan kell dolgozni velük. Meg kell gyógyítani a szívünk sebeit a saját érdekünkben, ami segíteni fog kilépni a múlt árnyékából és egy új sorsot írni saját magunk számára. Amikor elengedjük a múltbeli fájdalmas érzéseket, megtanulunk önmagunkkal egy holisztikus módon bánni. 

Engem is rengeteg nagyon súlyos tragédia ért az elmúlt időben, és pontosan tudtam, hogy mit kezdjek például a gyásszal, a dühömmel, a fájdalmammal. Így ezek a tapasztalások nem nyomták rá a bélyegét sem a párkapcsolatomra, sem a családi kapcsolataimra, sem a munkámra.

Ez az, amit megtanulhatunk, hogy ezek csak érzések, az életünk része. Amikor jön egy rossz érzés, átmegy rajtad, amikor jön egy jó érzés, átmegy rajtad. Csak meg kell tapasztalnod ezt egy biztonságos és támogató környezetben és megszabadulhatsz tőle.

Az Érzelmek tudatos kezelése

Amikor elkezded tudni kezelni az érzéseid, akkor megváltozik az, ahogy egy bizonyos szituációra reagálsz és ezáltal a környezeted reakciója is megváltozik. Nem csak te leszel nyugodtabb és boldogabb, hanem ők is. A kapcsolataink bennünk élnek és ha ezekben a kapcsolatokban fájdalmas érzések vannak, azok szenvedést fognak okozni az életedben. De a jó hír az, hogy tehetsz érte, hogy ez ne így legyen!

Ha valami történik velem, ha valami konfliktus adódik a kapcsolataimban, én nem kifelé mutogatok, hanem befelé figyelek, megnézem azt, hogy mi zajlik bennem, mert lehet, hogy csak valamit visszatükröznek ezek a nézeteltérések. Lehet, hogy csak pihennem kell vagy lehet, hogy többet kell meditálnom, többet figyelni a bennem zajló belső folyamatokra. Ez már egy fél siker, mert onnantól kezdve, hogy leülök és megfigyelem magam, lenyugszik az idegrendszerem, és nem reagálni fogok idegből arra a helyzetre, hanem válaszolni az adott szituációra szeretettel és megértéssel.

A Megbocsátás ereje

A megbocsátás lehetősége hatalmas változást hozhat létre az életünkben. Amíg nem bocsátunk meg, addig szenvedni fogunk. A fájdalom megszüntetéséhez, a sebeink és fel nem dolgozott érzelmeink feldolgozásához szükség van az érzések teljes mélységének megtapasztalására. A megbocsátásnak nem csak intellektuálisan kell történnie, hanem érzelmileg is. A sérelmek és fájdalmak elengedése segít átértékelni kapcsolatainkat, és a szeretet és megbocsátás útján hoz létre tartalmas kapcsolatokat.

Tudatosság a mindennapokban

A tudatos érzelemkezelés és a tudatalatti folyamatok megértése tehát együtt segít az életünk pozitív irányba történő alakításában. A szenvedés opcionális és a tudatosság emelése által megváltoztathatjuk a reakcióinkat az élet kihívásaira. Az önmagunkkal való szembenézés és a belső munka során a tudatosság segít kilépni az énközpontú gondolkodásból. Az egészséges kapcsolódás a kulcs a boldog és kiegyensúlyozott élethez.

Az önmagunk iránti őszinte figyelem és az érzelmeink tudatos kezelése által elérhetjük a valódi boldogságot és belső békét. A tudatosságod hatással lesz a döntéseidre, a reakcióidra és az egész életed meg tud így változni. Engedd meg magadnak a változást, és lépj be a tudatos életmód csodálatos világába!

Ha te is szeretnéd felfedezni a saját érzelmi mélységeidet és megtapasztalni az öngyógyítás erejét, látogass el az oldalamra, én fogom a kezed.

Ha bővebben érdekel, hogyan tudsz dolgozni a tudatalattival, szeretettel várlak a következő INGYENES előadásomon!

Új interjú velem!

Ebben az interjúban Gyura Barbara Nárcisz Coach beszélget velem a traumatudatosságról, megbocsátásról és indiai öngyógyítási folyamatokról.

Mindenképpen hallgasd meg a következő interjút, ahol kicsit mélyebben körbejárjuk Barbarával a traumatudatosság témakörét és annak meghatározó szerepét a mindennapjainkban. Az interjúban hasznos tippeket is kaptok!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem Gálik Klára Terézia tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”