Barion Pixel

Egy hatékony megoldás az immunrendszer erősítésére: a meditáció!

Már lassan két éve, hogy a koronavírus járvány fenekestül felforgatta az életünket. A maszkkal takart arcok és a távolságtartásra figyelmeztető matricák szépen lassan a mindennapjaink részévé váltak, ezért sokan már el is felejtették a helyzet súlyosságát. Az egészségünk megőrzése azonban sírig tartó felelősségünk, és az immunrendszerünk erősítése még mindig fontosabb, mint valaha. Olvass tovább és ismerd meg azt az emberek milliói által évezredek óta sikeresen alkalmazott módszert, amellyel könnyedén és hatásosan turbózhatod fel az immunrendszered hogy idén télen egyetlen vírus se dönthessen le a lábadról!

A pandémia alatt mindannyiunk élet- és munkakörülményei megváltoztak. A frontvonalban tevékenykedő egészségügyi dolgozókat fenyegeti a kiégés veszélye, rettenetesen elfoglaltak, túlterheltek és sokan féltik az egészségüket is. A depresszióban vagy szorongásban szenvedő betegek egyre többet és többet aggódnak, esetleg visszaestek egy olyan gyötrelmes mentális állapotba, amelyből már azt hitték sikerült kiszabadulniuk. A gyermekek és a serdülők sokáig hiányolták az iskola adta strukturáltságot és kereteket, a koronavírus csúcsán szocializálódott generáció tagjai hamarabb szembesültek a pusztító stresszel, mint felmenőik. Az időseket és a különösen veszélyeztetetteket negatívan érinti az izoláció, családtagjaik hiánya és az elidegenedés felemészti őket. Sajnos meg kell említenem azokat az egyéneket és családokat is akiket a pénzügyi instabilitás szélére sodort a munkahelyek megszűnése, vagy a váratlan kiadások felbukkanása. A koronavírus megtette azt, amit egészen eddig sokan lehetetlennek gondoltak: stresszesebbé tette az egyébként is állandó stresszben élő modern társadalmat.

Fogadjunk, hogy Te is mondtad már az ismerőseidnek: “Mostanában olyan stresszes vagyok!” Milyen reakciókat kaptál? Együttérzést vagy csak a “majd megszokod, bezzeg én…” kezdetű toxikus mondattal támadtak? Napjainkban normális, elfogadott, sőt egyes pozíciókban elvárt stresszesnek lenni, a stressz állapotát sokan egy természetes teljesítményfokozóként tartják számon. A stressz azonban bár rövid ideig természetes (gondolj csak bele, az őseidnek valahogy el kellett menekülnie az oroszlánok elől!), hosszú távon egyáltalán nem normális. A stressz a belső egyensúlyod komplett elvesztése, így egyáltalán nem meglepő, hogy komoly következményei lehetnek az immunrendszeredet érintően.

A stressz 3+1 fronton támadja a tested természetes védekező mechanizmusát a különböző betegségek ellen: megemeli a szívverésedet és a vérnyomásod, a stressz hormonok elnyomják az immunrendszered reakcióit és káros hatással vannak az emésztőrendszeredre is. Nem feledkezhetünk meg továbbá a +1-ről sem, a különböző életmódbeli következményekről, azaz a káros addikciókról, szenvedélybetegségekről: az alkohol– és/vagy drogfogyasztásról, a túlevésről, a dohányzásról…

Hogyan kerülheted el mindezt? Meditációval!

Képzeld el, hogy az agyad egy számítógép, egy folyamatosan futó szoftver. A meditáció egy olyan mély szinten nyugtatja meg az elméd, amelyre még az alvás sem képes. Ebben a nyugodt állapotban a tested (a hardver) képes effektíven meggyógyítani magát, hogy jobban tudjon funkcionálni, harcolni a vírusok ellen. Minden egyes alkalommal, mikor a meditációt választod és megadod az elmédnek azt, amire szüksége van gyakorlatilag frissíted az (immun)rendszered és agyadat. Ugye már kezded érteni, miért az egészség egyik legfontosabb alapvető építőköve a meditáció?

A kutatások nem hazudnak!

Tökéletes példa erre az az Annals of Family Medicine orvosi folyóiratban megjelent a megfázás hatékony leküzdéséről szóló kutatás, melyben 150 alanyt vizsgáltak 3 csoportra bontva: az egyik csoport rendszeresen meditált, a második csoport mérsékelt energiabefektetést igénylő edzőgyakorlatokat végzett és természetesen indult egy kontrollcsoport is. Az eredmények egyértelműen demonstrálták, hogy a meditáció (csakúgy mint a fizikai edzés) redukálja a megfázásra való hajlamot, illetve fény derült arra is, hogy azok az emberek, akik elengedhetetlen rutinként tekintenek a napi meditációra sokkal hamarabb épülnek fel a meghűléses megbetegedésekből.

Számtalan klinikai kutatás támasztja alá a meditáció további pozitív hatásait is, de engedd meg, hogy most csupán listázzam a leggyakoribb és legfontosabb testi, mentális és spirituális jótékony hatásait annak, ha minden nap leteszed a voksodat egy csodálatos belső állapot megteremtése, azaz a meditáció mellett.

  • Jobb alvás: A felnőtt lakosság 50%-a szenved inszomniától (alváshiánytól) minimum heti néhány alkalommal. A meditáció esélyt ad a testednek arra, hogy megszabaduljon a stressztől, így azzal töltheted az éjszakákat, amire valók: édes szunyókálással.
  • Fokozott teljesítmény: Amikor a tested “üss vagy fuss” üzemmódban létezik a mentális kapacitásod lecsökken. A meditáció segít kiszabadítani ebből az állapotból és visszahoz pontosan oda, ahol élned kell: a jelenbe.
  • Kevesebb szorongás: A meditáció épp olyan effektív a depresszió és a szorongás kezelésében, mint az antidepresszánsok, hiszen elárasztja az agyad szerotoninnal és dopaminnal, amely hormonok a boldogságodért felelősek.
  • Kevesebb migrén: A meditáció segít csökkenteni a migrén intenzitását, hosszát, vagy gyakoriságát. Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik rendszeresen meditálnak akár 3 órával is kevesebbet szenvedhetnek egy migrénes fejfájástól, ami esetükben 1.4x kevesebbszer jelentkezik.

Te is szeretnéd mindezt megtapasztalni és ebben a csodálatos állapotban élni? A döntés csakis a te kezedben van! Amint a meditációt beépíted a napi rutinodba kiszabadulhatsz a stressz fojtogatásától és az immunrendszered erősítése által megmenekülsz a különböző betegségek fenyegetése elől is.

Nem vagy biztos benne, hogy menni fog? Nem érzed magadban a motivációt a napi gyakorláshoz? Semmi baj, csináld Velem együtt!

Fantasztikus hírem van: újra indul a  MEGÚJULT 21 napos Ingyenes Meditációs Kihívás!

A MEGÚJULT 21 napos Ingyenes Meditációs Kihívás 6 exkluzív meditációjávál egy támogató, zárt közösségben válhatsz a meditáció mesterévé 2021. december 2. és 22. között! Tudj meg többet a kihívásról ITT!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem Gálik Klára Terézia tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”