Életmód Magazin 2020/06: Az egészséges életmód

Életmód Magazin 2020/06: Az egészséges életmód

Ebben a hónapban az egészséges életmódról olvashattok tippeket:

Az egészséges életmód a szenvedélyem és az a személyes tapasztalatom, hogy mindenkinek meg kell találni azokat az elemeket amiket be tud illeszteni a napjaiba, heti programjába, nem vagyunk egyformák, ezért mindenkinek más működik, más lesz a hatékony módszer.

Egy pár hónapja rengeteg online óra elérhető, ami jó alkalom arra is, hogy kipróbáljuk a különböző mozgásformákat, főzési tippeket, életmód tanácsokat, és kísérletezzünk, mi illeszkedik leginkább hozzánk, mitől érezzük jól magunkat.

Számomra a legfontosabb 3 pillér, amit igyekszem figyelemmel kísérni napi szinten, az egészséges étkezés, napi mozgás és meditáció.

  1. A YAZIO kalória számláló applikációt használom és nagyon bevált, megválogatom az ételeket, mérem amit megeszem, és betartom a számomra meghatározott kalóriát, valamint sok folyadékot iszom.
  2. Meditációkat végzek minden nap, a Soul Sync kezdem és a  Pozitív Rezgés meditációval folytatom, az utóbbi július 15-e után elérhető lesz az új weboldalamon, mint a most készülő Mindfulness Meditációk Mindennapra album része. Erről értesítelek Titeket is e-mailben, amint elkészült. Több féle meditációt végzek egy nap, de ezek a személyes kedvenceim és általában ezekkel indítom minden reggelemet.
  3. Minden nap mozgok, főleg az elmúlt hónapokban. A napi edzés mellé beiktatok a nap közepén egy hosszú sétát is minden nap, ez segít kiszellőztetni a fejem, rendezni a gondolataim, felfrissülök ettől és újra kreatívan tudok leülni dolgozni.

ALAKÍTSD ÁT A REGGELED!

Egészséges szokások: 

Ébredj korán, eddz + légy TE is motivált!

megosztom veletek azokat a reggeli szokásokat, amiket Te is beépíthetsz a mindennapjaidba. Hogyan tudsz időben felkelni, és kialakítani egy reggeli rutint ami segíteni fog, hogy egész nap frissen érezd magad,  próbáld ki te is ezeket a tippek, és INDÍTSD JÓL  A NAPODAT! 

Hogy hogyan indul a reggelünk, meghatározza egész napi hangulatunkat, ezért fontos figyelni, a reggeli rutin betartására, mert meghatározó lehet minden napunk alakulása, attól függően hogyan ébredtünk és kezdjük a napunkat.

 

Ti hány órakor keltek fel hétköznap? Csörög az ébresztő? Ti is gyakran kinyomjátok és vissza alszotok?

Először is tedd fel a kérdést magadban, hogy milyen számodra az ideális reggel? Hogyan szeretnél felkelni, és mit szeretnél reggel megcsinálni ébredés után, ami neked fontos. Hogyan tudsz elcsendesedni, szeretnéd e a napi mozgást inkább reggel végezni, ha igen- hogyan tudod beiktatni, mi szükséges hozzá?

Tipp NR. 1: Határozd meg a saját szabályaidat, amit te szeretnél beilleszteni a reggeli rutinodba, hogy hatékonyabb, boldogabb legyen minden napod, és tudatosan óvd meg önmagad azoktól a kívülről érkező hatásoktól, amit nem szeretnél már kora reggel rögtön ébredés után hogy a nyakadba zúduljon. Nem várt e mailek a munkából, üzenet valakitől, és hasonló dolgok, a reggeli időt tartsd meg kizárólag magadnak, és tudatosan tevékenykedj reggelente, hogy jól induljon a napod! 

Tipp NR.2: A második legfontosabb tippem a reggeli rutin kialakításához: Határozd meg az időpontot amikor minden nap (munkanapon) szeretnél felkelni, és ébredj fel minden nap ugyanabban az időben!

Tipp NR.3: Az első a telefon amire ránézel és az üzenetek és a facebook oldalát görgeted azonnal közvetlen ébredés után? Próbáld meg nem elterelni a figyelmed ezekkel az oldalakkal, így korán reggel megspórolsz rengeteg időt magadnak és a fókuszod nem másokon lesz.  Helyezd el a telefont a hálószobán kívül elalvás előtt, vagy használj hagyományos ébresztő órát az ágyad mellett.

Tipp NR.4: Még ki sem keltél az ágyból, de már indul is a multitasking? Fókuszáld a figyelmed a pillanatra, ne próbálj meg egyszerre több dolgot csinálni egy időben. A multitasking tudományosan bizonyított, hogy nem működik! 🙂

A multitasking hatásai, A multitasking ártalmas

Tipp NR.5  A reggeli hidratálás, elengedhetetlen, mielőtt megiszod a napi kávét(kávékat)A hidratálás fontossága, és ha a napi mozgást is reggel végzed, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel szükséges, hogy a tested és az elméd optimálisan funkcionáljon. 

A linkek gyűjteménye:

Az Egységben Élni Életmód Magazin teljes tartalma a hírlevélben lesz megtalálható.

Interjú: Nagy Amarilla edzővel, aki megszerettette velem a mindennapi sportot

Kérdezz – felelek: Pölös Zsófi pilates edzővel 

Ha szeretnéd olvasni az Életmód Magazinunkat, akkor iratkozz fel a hírlevelemre, töltsd le az ingyenes meditációkat!

Remélem hozzá tudtam járulni ezzel is a szebb mindennpokhoz!

Szeretettel,

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts