Barion Pixel

Életmód Magazin 2020/06: Az egészséges életmód

Életmód Magazin 2020/06: Az egészséges életmód

Ebben a hónapban az egészséges életmódról olvashattok tippeket:

Az egészséges életmód a szenvedélyem és az a személyes tapasztalatom, hogy mindenkinek meg kell találni azokat az elemeket amiket be tud illeszteni a napjaiba, heti programjába, nem vagyunk egyformák, ezért mindenkinek más működik, más lesz a hatékony módszer.

Egy pár hónapja rengeteg online óra elérhető, ami jó alkalom arra is, hogy kipróbáljuk a különböző mozgásformákat, főzési tippeket, életmód tanácsokat, és kísérletezzünk, mi illeszkedik leginkább hozzánk, mitől érezzük jól magunkat.

Számomra a legfontosabb 3 pillér, amit igyekszem figyelemmel kísérni napi szinten, az egészséges étkezés, napi mozgás és meditáció.

  1. A YAZIO kalória számláló applikációt használom és nagyon bevált, megválogatom az ételeket, mérem amit megeszem, és betartom a számomra meghatározott kalóriát, valamint sok folyadékot iszom.
  2. Meditációkat végzek minden nap, a Soul Sync kezdem és a  Pozitív Rezgés meditációval folytatom, az utóbbi július 15-e után elérhető lesz az új weboldalamon, mint a most készülő Mindfulness Meditációk Mindennapra album része. Erről értesítelek Titeket is e-mailben, amint elkészült. Több féle meditációt végzek egy nap, de ezek a személyes kedvenceim és általában ezekkel indítom minden reggelemet.
  3. Minden nap mozgok, főleg az elmúlt hónapokban. A napi edzés mellé beiktatok a nap közepén egy hosszú sétát is minden nap, ez segít kiszellőztetni a fejem, rendezni a gondolataim, felfrissülök ettől és újra kreatívan tudok leülni dolgozni.

ALAKÍTSD ÁT A REGGELED!

Egészséges szokások: 

Ébredj korán, eddz + légy TE is motivált!

megosztom veletek azokat a reggeli szokásokat, amiket Te is beépíthetsz a mindennapjaidba. Hogyan tudsz időben felkelni, és kialakítani egy reggeli rutint ami segíteni fog, hogy egész nap frissen érezd magad,  próbáld ki te is ezeket a tippek, és INDÍTSD JÓL  A NAPODAT! 

Hogy hogyan indul a reggelünk, meghatározza egész napi hangulatunkat, ezért fontos figyelni, a reggeli rutin betartására, mert meghatározó lehet minden napunk alakulása, attól függően hogyan ébredtünk és kezdjük a napunkat.

 

Ti hány órakor keltek fel hétköznap? Csörög az ébresztő? Ti is gyakran kinyomjátok és vissza alszotok?

Először is tedd fel a kérdést magadban, hogy milyen számodra az ideális reggel? Hogyan szeretnél felkelni, és mit szeretnél reggel megcsinálni ébredés után, ami neked fontos. Hogyan tudsz elcsendesedni, szeretnéd e a napi mozgást inkább reggel végezni, ha igen- hogyan tudod beiktatni, mi szükséges hozzá?

Tipp NR. 1: Határozd meg a saját szabályaidat, amit te szeretnél beilleszteni a reggeli rutinodba, hogy hatékonyabb, boldogabb legyen minden napod, és tudatosan óvd meg önmagad azoktól a kívülről érkező hatásoktól, amit nem szeretnél már kora reggel rögtön ébredés után hogy a nyakadba zúduljon. Nem várt e mailek a munkából, üzenet valakitől, és hasonló dolgok, a reggeli időt tartsd meg kizárólag magadnak, és tudatosan tevékenykedj reggelente, hogy jól induljon a napod! 

Tipp NR.2: A második legfontosabb tippem a reggeli rutin kialakításához: Határozd meg az időpontot amikor minden nap (munkanapon) szeretnél felkelni, és ébredj fel minden nap ugyanabban az időben!

Tipp NR.3: Az első a telefon amire ránézel és az üzenetek és a facebook oldalát görgeted azonnal közvetlen ébredés után? Próbáld meg nem elterelni a figyelmed ezekkel az oldalakkal, így korán reggel megspórolsz rengeteg időt magadnak és a fókuszod nem másokon lesz.  Helyezd el a telefont a hálószobán kívül elalvás előtt, vagy használj hagyományos ébresztő órát az ágyad mellett.

Tipp NR.4: Még ki sem keltél az ágyból, de már indul is a multitasking? Fókuszáld a figyelmed a pillanatra, ne próbálj meg egyszerre több dolgot csinálni egy időben. A multitasking tudományosan bizonyított, hogy nem működik! 🙂

A multitasking hatásai, A multitasking ártalmas

Tipp NR.5  A reggeli hidratálás, elengedhetetlen, mielőtt megiszod a napi kávét(kávékat)A hidratálás fontossága, és ha a napi mozgást is reggel végzed, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel szükséges, hogy a tested és az elméd optimálisan funkcionáljon. 

A linkek gyűjteménye:

Az Egységben Élni Életmód Magazin teljes tartalma a hírlevélben lesz megtalálható.

Interjú: Nagy Amarilla edzővel, aki megszerettette velem a mindennapi sportot

Kérdezz – felelek: Pölös Zsófi pilates edzővel 

Ha szeretnéd olvasni az Életmód Magazinunkat, akkor iratkozz fel a hírlevelemre, töltsd le az ingyenes meditációkat!

Remélem hozzá tudtam járulni ezzel is a szebb mindennpokhoz!

Szeretettel,

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem Gálik Klára Terézia tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”