Barion Pixel

Hogyan engedjük el a 2020-as évet, hogy egy sokkal szebb évünk legyen

HOGYAN ENGEDJÜK EL AZT AZ ÉVET, AMI ENNYI VÁLTOZÁST ÉS BIZONYTALANSÁGOT HOZOTT?

Ennek a három részes cikksorozatnak az a célja, hogy minél tudatosabban lépjünk át az Új Évbe és egy tiszta lappal tudjuk kezdeni a 2021-et, bármilyen is volt az idei év és helyet engedve az új élményeknek, valamint az új tapasztalatoknak.

Daniel H. Pink szerint egy évben 86 alkalmunk nyílik arra, hogy belevágjunk új dolgokba, célokat tűzzünk ki és meg is valósítsuk azokat. Ilyenek többek között a hétfők, az évfordulók és az ÚJ ÉV is. 

Év végén ugyanis számot vetünk az elmúlt esztendővel, mindazzal, ami történt, a sikereinkkel és a kudarcainkkal is. 

A 2020-as év óriási változásokat hozott mindannyiunk életébe, de még én magam sem gondoltam, hogy ilyen erővel fogja felfordítani az emberek életét, rendesen megtépázott bennünket a 2020 és tulajdonképpen a feje tetejére állt az egész világ. Ugyanakkor azt tudom mondani, hogy a változás nem mindig rossz és minden változásból lehet és KELL IS FEJLŐDNI. 

Ebben az évben is sokat tanultunk a háláról, annak a fontosságáról, annak a kifejezéséről és a változást hozó erejéről. Erre majd a sorozat 2. részében részletesen kifejtem majd (2. rész:Hogyan legyen ez a Karácsony szebb, mint a többi?)

A mai írásnak az a célja, hogy megismerjétek, mennyire fontos elengedni, miért nem szabad ragaszkodni és hogyan tegyétek ezt meg az év egyik legfontosabb pillanatában, az aktuális év végén.

A ragaszkodás nem jó. A ragaszkodás sok energiát vesz el, s ha nem is vesszük észre, de bizony fájdalmat és problémákat okoz. Az egész Univerzum úgy van felépítve, hogy folyamatosan változik, s az ember egy olyan lény, aki eléggé jól tud idomulni ezekhez a változásokhoz, azonban sokszor mégsem tesszük. A világ egy áramlásban van, minden megszületik és elmúlik. Az érzelmek, a gondolatok, a kapcsolatok, s az emberi élet is. 

Amikor ragaszkodunk, akkor szembe megyünk az univerzális törvényekkel, mintha egy több 100 km/órás szembeszéllel küzdenénk folyamatosan.

Lassan haladunk, végtelenül elfáradunk és kimerülünk, aztán meg nem jutunk sehova. Ragaszkodunk emlékekhez, tárgyakhoz, érzelmekhez, amiket tapasztaltunk (sokszor nem csak a pozitív érzelmekhez), emberekhez, kapcsolatokhoz és még a saját nézőpontjainkhoz is. Ekkor megragadunk. Nincs helye és tere az újnak, annak, amit az Univerzum nekünk szám, mert megakad az energia. Beáramlott valami és nem távozott. Gyűjtjük ezeket az élményeket, gondolatokat, érzéseket, aztán eltelítődünk. Nem történik meg az áramlás, amikor valami állandó mozgásban van, beáramlik, aztán kiáramlik. A természet így működik.

Tele van az életünk, nincs hely az újnak, mi pedig várjuk, hogy történjen meg velünk az, amit szeretnénk, megteszünk mindent, de mégsem érünk célba. Lehetséges, hogy azért, mert nem engedtük el a múltat.

Tévedés azt gondolni, hogy csak a rossz tapasztalatoktól kell elbúcsúznunk. Ahhoz, hogy képesek legyünk a JELENBEN élni, ahogy egy ártatlan kisgyermek, meg kell szabadulnunk a múlt láncaitól és a jövő miatti aggódástól. A jövőről a 3. részben (3. rész: Hogyan teremtsünk tudatosan egy csodálatos Új Évet?) írok majd, de az első részben csak a múlttal foglalkozunk. Egy kisgyermek a jelenben van tapasztal mindent, ami körülötte van, hol sír, hol kacag, de nem tartogat semmit a múltból. Ilyen módon minden új élményt megtapasztal és nagyon élvezi. Az emberi élet is bármikor lehet ilyen élvezetes, ha megtanuljuk azokat a törvényeket, ahogyan az működik.

Amikor azt mondom, hogy elbúcsúzni a múlttól, akkor azt úgy értem, hogy meg kell köszönnünk azt a tapasztalatot, élményt, amit kaptunk és el kell engednünk. Ahogyan Marie Kondo is ajánlja a ruhánkkal és a holmijainkkal kapcsolatban. Tavaly próbáltam ki a módszerét és nagyon szeretem, mert rengeteg helyet tudtam teremteni a lakásomban és az életemben az újnak.

Amikor tele van a kezed a múlttal, nem tudod befogadni a jövőt.

AZ ELSŐ LÉPÉS AZ ELENGEDÉS

  1. Vegyél egy papírt vagy egy füzetet és írd, hogy mik történtek Veled 2020-ban. 
  2. Írd le, hogy milyen sikerek és milyen kudarcok értek ebben az évben
  3. Bocsáss meg magadnak, ha nem úgy cselekedtél, ahogyan szándékodban állt
  4. Bocsáss meg a másik embernek, a Sorsnak, Istennek, ha úgy érzed, hogy fájdalmat vagy csalódást okoztak Neked
  5. Fejezd ki a háládat mindenért, amit kaptál, amit tapasztaltál, mert ez formált Téged olyan csodálatos emberré, mint aki MA VAGY!

A következő cikkekben írok majd a Háláról, az Új Év Megtervezéséről és az Újévi Gyakorlatsorról. Kövess az írásaimat, hogy be tudd építeni ezeket az életedbe és egy csodás évzárásod és egyben évkezdésed legyen!

Csináljuk együtt!

Csoportban az energiák összeadódnak és nagyobb eséllyel válthatod valóra az álmaidat!

PROGRAMAJÁNLÓ: AZ ÉV ELENGEDÉSE MEDITÁCIÓ

Ahogy minden évben, most is tartunk egy nagyszerű Elengedés meditációt 2020.12.21-én (hétfőn) ONLINE, ahol megsokszorozott energia térben, kollektíven, gyógyító környezetben engedjük el mindazt, amit hozott nekünk a 2020-as év. 

A programról itt találsz információkat: A 2020-as Év Elengedése Meditáció

Az este bevételét a Csodalámpa Alapítvány részére juttatjuk el.

Így nem csak mi fejlődünk, hanem hozzájárulunk egy nemes ügyhoz és jó karmát halmozunk fel, ami támogatja a jövőnket a későbbiekben. 

Tégy jót és légy jól!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem Gálik Klára Terézia tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”