Hogyan engedjük el a 2020-as évet, hogy egy sokkal szebb évünk legyen

HOGYAN ENGEDJÜK EL AZT AZ ÉVET, AMI ENNYI VÁLTOZÁST ÉS BIZONYTALANSÁGOT HOZOTT?

Ennek a három részes cikksorozatnak az a célja, hogy minél tudatosabban lépjünk át az Új Évbe és egy tiszta lappal tudjuk kezdeni a 2021-et, bármilyen is volt az idei év és helyet engedve az új élményeknek, valamint az új tapasztalatoknak.

Daniel H. Pink szerint egy évben 86 alkalmunk nyílik arra, hogy belevágjunk új dolgokba, célokat tűzzünk ki és meg is valósítsuk azokat. Ilyenek többek között a hétfők, az évfordulók és az ÚJ ÉV is. 

Év végén ugyanis számot vetünk az elmúlt esztendővel, mindazzal, ami történt, a sikereinkkel és a kudarcainkkal is. 

A 2020-as év óriási változásokat hozott mindannyiunk életébe, de még én magam sem gondoltam, hogy ilyen erővel fogja felfordítani az emberek életét, rendesen megtépázott bennünket a 2020 és tulajdonképpen a feje tetejére állt az egész világ. Ugyanakkor azt tudom mondani, hogy a változás nem mindig rossz és minden változásból lehet és KELL IS FEJLŐDNI. 

Ebben az évben is sokat tanultunk a háláról, annak a fontosságáról, annak a kifejezéséről és a változást hozó erejéről. Erre majd a sorozat 2. részében részletesen kifejtem majd (2. rész:Hogyan legyen ez a Karácsony szebb, mint a többi?)

A mai írásnak az a célja, hogy megismerjétek, mennyire fontos elengedni, miért nem szabad ragaszkodni és hogyan tegyétek ezt meg az év egyik legfontosabb pillanatában, az aktuális év végén.

A ragaszkodás nem jó. A ragaszkodás sok energiát vesz el, s ha nem is vesszük észre, de bizony fájdalmat és problémákat okoz. Az egész Univerzum úgy van felépítve, hogy folyamatosan változik, s az ember egy olyan lény, aki eléggé jól tud idomulni ezekhez a változásokhoz, azonban sokszor mégsem tesszük. A világ egy áramlásban van, minden megszületik és elmúlik. Az érzelmek, a gondolatok, a kapcsolatok, s az emberi élet is. 

Amikor ragaszkodunk, akkor szembe megyünk az univerzális törvényekkel, mintha egy több 100 km/órás szembeszéllel küzdenénk folyamatosan.

Lassan haladunk, végtelenül elfáradunk és kimerülünk, aztán meg nem jutunk sehova. Ragaszkodunk emlékekhez, tárgyakhoz, érzelmekhez, amiket tapasztaltunk (sokszor nem csak a pozitív érzelmekhez), emberekhez, kapcsolatokhoz és még a saját nézőpontjainkhoz is. Ekkor megragadunk. Nincs helye és tere az újnak, annak, amit az Univerzum nekünk szám, mert megakad az energia. Beáramlott valami és nem távozott. Gyűjtjük ezeket az élményeket, gondolatokat, érzéseket, aztán eltelítődünk. Nem történik meg az áramlás, amikor valami állandó mozgásban van, beáramlik, aztán kiáramlik. A természet így működik.

Tele van az életünk, nincs hely az újnak, mi pedig várjuk, hogy történjen meg velünk az, amit szeretnénk, megteszünk mindent, de mégsem érünk célba. Lehetséges, hogy azért, mert nem engedtük el a múltat.

Tévedés azt gondolni, hogy csak a rossz tapasztalatoktól kell elbúcsúznunk. Ahhoz, hogy képesek legyünk a JELENBEN élni, ahogy egy ártatlan kisgyermek, meg kell szabadulnunk a múlt láncaitól és a jövő miatti aggódástól. A jövőről a 3. részben (3. rész: Hogyan teremtsünk tudatosan egy csodálatos Új Évet?) írok majd, de az első részben csak a múlttal foglalkozunk. Egy kisgyermek a jelenben van tapasztal mindent, ami körülötte van, hol sír, hol kacag, de nem tartogat semmit a múltból. Ilyen módon minden új élményt megtapasztal és nagyon élvezi. Az emberi élet is bármikor lehet ilyen élvezetes, ha megtanuljuk azokat a törvényeket, ahogyan az működik.

Amikor azt mondom, hogy elbúcsúzni a múlttól, akkor azt úgy értem, hogy meg kell köszönnünk azt a tapasztalatot, élményt, amit kaptunk és el kell engednünk. Ahogyan Marie Kondo is ajánlja a ruhánkkal és a holmijainkkal kapcsolatban. Tavaly próbáltam ki a módszerét és nagyon szeretem, mert rengeteg helyet tudtam teremteni a lakásomban és az életemben az újnak.

Amikor tele van a kezed a múlttal, nem tudod befogadni a jövőt.

AZ ELSŐ LÉPÉS AZ ELENGEDÉS

  1. Vegyél egy papírt vagy egy füzetet és írd, hogy mik történtek Veled 2020-ban. 
  2. Írd le, hogy milyen sikerek és milyen kudarcok értek ebben az évben
  3. Bocsáss meg magadnak, ha nem úgy cselekedtél, ahogyan szándékodban állt
  4. Bocsáss meg a másik embernek, a Sorsnak, Istennek, ha úgy érzed, hogy fájdalmat vagy csalódást okoztak Neked
  5. Fejezd ki a háládat mindenért, amit kaptál, amit tapasztaltál, mert ez formált Téged olyan csodálatos emberré, mint aki MA VAGY!

A következő cikkekben írok majd a Háláról, az Új Év Megtervezéséről és az Újévi Gyakorlatsorról. Kövess az írásaimat, hogy be tudd építeni ezeket az életedbe és egy csodás évzárásod és egyben évkezdésed legyen!

Csináljuk együtt!

Csoportban az energiák összeadódnak és nagyobb eséllyel válthatod valóra az álmaidat!

PROGRAMAJÁNLÓ: AZ ÉV ELENGEDÉSE MEDITÁCIÓ

Ahogy minden évben, most is tartunk egy nagyszerű Elengedés meditációt 2020.12.21-én (hétfőn) ONLINE, ahol megsokszorozott energia térben, kollektíven, gyógyító környezetben engedjük el mindazt, amit hozott nekünk a 2020-as év. 

A programról itt találsz információkat: A 2020-as Év Elengedése Meditáció

Az este bevételét a Csodalámpa Alapítvány részére juttatjuk el.

Így nem csak mi fejlődünk, hanem hozzájárulunk egy nemes ügyhoz és jó karmát halmozunk fel, ami támogatja a jövőnket a későbbiekben. 

Tégy jót és légy jól!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts