Hogyan legyen ez a Karácsony szebb, mint a többi?

Hogyan legyen ez a Karácsony szebb, mint a többi?

Az év végén, amikor összegezzük az évünket, akkor sok dolog előjöhet, mint emlék, ami az előző hónapokban történt. Ezek között lehetnek csodás pillanatok és lehetnek nehezebb, kihívást jelentő pillanatok is. 2011. július 2-án egy hang a pálmonostori jurtában azt mondta nekem:

“Minden dolog – jó és rossz egyaránt – azért történt veled, hogy ma itt legyél és a saját tapasztalataidon keresztül segíteni tudsz az embereknek kijönni a boldogtalanságból.”

Ez a mondat beleégett a tudatomba, két dolog miatt is. Egyrészt, mert ma már tudom, hogy Isten beszélt hozzám, és igaza volt, másrészt pedig elkezdtem teljesen máshogy tekinteni a múltamra, ami sokszor nem volt egyszerű. Elkezdtem hálával tekinteni a boldog és boldogtalan helyzetekre, hiszen a kivezető utat mindig megtaláltam a boldogsághoz és így a kikövezett utat tudtam megmutatni az embertársaimnak.

A 2020-as év egy emlékezetes év lett mindenki számára. Év elején még nem is sejtettük, hogy ennyire felborul majd az életünk és tulajdonképpen majdnem minden megváltozik körülöttünk. 

Amikor valami számunkra kedvezőtlen dolog történik, akkor sokszor azt gondoljuk, hogy az “Isten ver minket!” vagy még rosszabb “Büntet minket valamiért!”. Az igazság az, hogy mi hozzuk létre az életünket, és a mi felelősségünk a legjobbat kihozni belőle. Minden eseménynek az életünkben oka van, amit lehet, hogy az adott pillanatban nem ismerünk, de később értelmet nyer mindent. Tony Robbins azt mondja, hogy amikor valami számodra bosszantó vagy negatív dolog történik, akkor állj meg egy pillanatra és ahelyett, hogy azt kérdeznéd: “Miért történik ez velem?” Kérdezd azt: “Miért történik ez ÉRTEM?”

Az igazság az, hogy Te már most is gazdag vagy!

Csak nem veszed észre, mert a figyelmedet a hiányra összpontosítod és megfeledkezel örülni és élvezni azt, amid van. Nézz körül most az életedben és LÁSD MEG, HOGY MENNYI MINDENED VAN!

Sok embernek nincs családja, mert elvesztette a szüleit, a testvérét, ami a legrosszabb a gyermekét, a hozzá közel álló embereket. Neked még van családod és még szeretheted őket! Nem holnap. Ma.

Hány millió embernek nem volt meg az a luxus a múltban, amiben mi ma teljesen természetesen élünk, és arról nem is beszélve, hogy mennyien vesztették el a háborúban a vagyonukat, a szeretteiket, nem volt fürdőszoba vagy fűtőtest, hanem örültek, ha vasárnaponként tudtak húst enni? Hány millió embernek a mai napig nem áll rendelkezésére sem a fűtés, sem a napi betevő, sem a tiszta víz? Órási gazdagságban élünk, de nem látjuk. Pedig az emberi generáció legbiztonságosabb korszakában élünk. Megköszönted-e már valaha, hogy van autód, van fedél a fejed felett, van egy egészséges tested és van mit enned mindennap?

Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megállj egy pillanatra és átgondold, hogy:

  1. Mennyi mindened van már most?
  2. Mennyi mindent – pozitívat vagy negatívat – kaptál az elmúlt évben?
  3. Mennyit tanultál belőle? Mennyivel több lettél általa?
  4. Köszönd meg magadban az összes embernek, aki valamilyen módon hozzájárult a jóllétedhez ebben az évben. Mert egyedül a világon semmit nem tudnánk tenni. Sok ember járul hozzá a Te életedhez minden egyes nap!

Miért fontos kifejezni a hálánkat a mindennapi életünkben?

A tudósok azt mondják, hogy a hála érzése megváltoztatja az agyat. A hála gyakorlásával az emberek ki tudnak jönni a szorongásból és a depresszióból. 

A hála gyakorlása megváltoztatja az agyunk szerkezetét, ami serkenti a boldogság érzetünket. Amikor boldogságot tapasztalsz, akkor a központi idegrendszerre van hatással, ami egy nagyobb béke felé vezet téged. A kutatások igazolják, hogy azok az emberek, akik hálát mondanak azokért a dolgokért, amikkel rendelkeznek sokkal boldogabbak és kevésbé tapasztalnak depressziót. Egy bizonyos kutatásnál, amit a californiai Berkeley Egyetemen végeztek, 300 embert vontak be és 3 csoportra osztották őket. Az egyik csoportnak minden héten kellett írnia egy embernek egy hála levelet 3 héten át, a második csoportnak a legmélyebb gondolatait és érzelmeit kellett leírnia, a harmadik csoport nem kapott írásbeli feladatot. Mi lett az eredmény? Amikor összehasonlították a csoportokat, azt látták, hogy azok, akik a hála levelet írták, jelentősen jobb mentális egészségnek örvendtek 12 héttel a feladat elvégzése után.

Ez azt feltételezi, hogy a hála levél írása pozitív hatással van az egészségünkre, és azokra is, akik mentális betegségekkel küzdenek. 

  • A hála megszabadít a mérgező érzelmektől
  • A hála akkor is segít, ha nem osztod meg másokkal
  • Ahhoz, hogy érezd a hála pozitív hatását, időbe és gyakorlásba telik. Lehet, hogy nem érzed azonnal a javulást.
  • A hálának maradandó hatása van az agyra 

Kezdd el gyakorolni most!

Írj hála levelet azoknak, akiktől bármit is kaptál 2020-ban. Nem kell megosztanod senkivel, csak fejezd ki írásban. Önmagadnak.

Sok sikert az íráshoz!

PROGRAMAJÁNLÓ:

Teremtsünk egy felejthetetlen évet együtt!

PROGRAMAJÁNLÓ: AZ ÉV MEGTEREMTÉSE MEDITÁCIÓ

Ahogy minden évben, most is tartunk egy nagyszerű Év Megteremtése meditációt 2021.01.04-én (hétfőn) ONLINE, ahol megsokszorozott energia térben, kollektíven, gyógyító környezetben megteremtjük mindazt, amit szeretnénk magunknak 2021-ben.

A programról itt találsz információkat: A 2021-es Év Megteremtése Meditáció

Az este bevételét a Galó Tamás Dominik Gyógyulásáért Alapítvány részére juttatjuk el.

Így nem csak mi fejlődünk, hanem hozzájárulunk egy nemes ügyhoz és jó karmát halmozunk fel, ami támogatja a jövőnket a későbbiekben. 

Tégy jót és légy jól!

Hálával teli szívvel,

Klári

Forrás: https://www.collective-evolution.com/2019/02/14/scientists-show-how-gratitude-literally-alters-the-human-heart-molecular-structure-of-the-brain/

 

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts