Barion Pixel

Légy egészségesebb egyszerűen: Változtasd meg a szokásaid!

Július az önszeretet hónapja, ezért ebben a 30 napban csupán egy emberre kell összpontosítanod: Önmagadra. Az öngondoskodás, vagyis a self-care egy életstílus, amibe itt az ideje Neked is belerázódnod. Ahhoz, hogy valóban szerethesd önmagadat, jól kell érezned magad a testedben. Ennek két alappillére van: az étkezés és a sport. Az előző posztomban már hoztam Neked 2 tippet az egészséges étkezésről, hiszen a megfontolt étrend nem csak a testedet tartja karban, hanem a mentális egészségedre is fantasztikus hatással van. Ne feledd: ép testben ép lélek!

Az interneten számtalan diéta, illetve életmód tippet találhatsz különböző weboldalakon, és napjainkban a közösségi médiában is hódít ez a trend, az elmúlt években rengeteg influencer szerzett hatalmas követőtábort az étkezéssel kapcsolatos posztokra alapozva. Azonban ezek között a tanácsok között szinte lehetetlen kiigazodni, kiszűrni az ellentmondásokat, a hamis állításokat. Én pont ebben szeretnék segíteni Neked. Ebben a blogban is kizárólag általam kipróbált módszereket ismertetek, mert hiszek abban, hogy csak azt tudom ajánlani Nektek, amit én már kipróbáltam és működött. Jöjjenek tehát a tippek, amikkel én nem csak az inzulinrezisztenciámat tanultam meg kezelni, hanem néhány kiló leadásával az eddigi legjobb formámba kerültem.

Böjtölj!Természetesen nem napokig, vagy hetekig. Valószínüleg azt a tanácsot már hallottad, hogy ne egyél lefekvés előtt néhány órával, hiszen a késő esti étkezés nem csak az alvásodat zavarja meg, hanem hosszú távú egészségügyi kockázatokat is hordoz magában. Az időszakos böjtöt többféle módon is csinálhatod, de a legelterjedtebb két metódus a 16:8, illetve 12:12 felosztás. Az időszakos böjt lényege nem bonyolult, a módszer pontosan az, amit első hallásra gondolsz: a nap bizonyos óráiban teljes böjtöt tartasz. Ez azt jelenti, hogy például a 12:12 verziónál, ha reggel hatkor kelsz, az első étkezésedet időzítheted hét-nyolc óra körülre, és innentől számolva 12 óráig „törheted meg a böjtöt”. Ebben az esetben a késői vacsorát kell kihagynod, de ha későn kelő éjjeli bagoly vagy, akkor kihagyhatod a korai reggelit, így ha hajnalban is fekszel le, az utolsó étkezés még mindig megfelelően messze kerül a lefekvéstől. A böjt időszakában kizárólag vizet, üres teát vagy feketekávét fogyaszthatsz, kerüld a cukormentes üdítőket is, hiszen azok is megboríthatják a vércukrod egyensúlyát. A súlyvesztésen kívül az időszakos böjt előnyei közé tartozik a koleszterinszint csökkenése, a glükóz-kontrollod javulása, a májzsír csökkenése és a vérnyomás optimális szintre történő beállása! Ha először túl ijesztőnek tűnik a 12:12 vagy 16:8 felállás, haladhatsz apró lépésekkel is: bármilyen időkorlát arányt meghatározhatsz magadnak!

Igyál elég vizet!

A testünk 60%-a víz, így evidens, hogy szükségünk van rá, mégis sokaknál itt csúszik meg az egészséges életmód teljes bevezetése. A pontos mennyiség nyilván függ az időjárástól, illetve egyéni testmozgástól, de egy átlagos testsúlyú férfinak 2,5, még egy átlagos testsúlyú nőnek 2 liter vízre van szüksége egy nap. Egyszerűen szükségünk van vízre, ahhoz, hogy funkcionálni tudjunk. Mivel a víz alapvető tényező az anyagcsere folyamatainkban, így ha nem fogyasztasz elég vizet, az akár a súlyvesztésed útjába is állhat. Ha eddig nem ittál eleget (a vízbevitel kiegészítéseként különösen ajánlom a zöldteát és a mentateát), akkor elég nehéz belerázódni az egészséges mennyiség fogyasztásába. Ismét csak ajánlani tudom a különböző mobil alkalmazásokat, például a Yazio-t, ahol nem csak vezetni tudod a napi vízbeviteled, hanem emlékeztetőket is kérhetsz, hogy a legrohanósabb napokon se felejts el törődni a testeddel!

Tervezz!

A tervezés az egészséges étkezés lelke. Ha sietősek a mindennapjaid, és még az étkezésre sem hagysz időt, reggel még fogalmad sincs mit fogsz enni aznap, és a napi menüd összeállításának legfontosabb kritériumai az ár, a gyorsaság és az egyszerű elérhetőség, azzal nem csak az egészségedet, a pénztárcádat is megterheled. Bár ez meglepőnek tűnhet, hiszen rövidtávon az egészségtelen gyorsételek olcsóbbnak tűnnek az egészséges alternatíváknál, ám itt jön a képbe a tervezés. Minden héten, vagy néhány naponta menj el egy nagy bevásárlásra (sosem éhesen!), és szerezz be olyan hozzávalókat, amelyeket többféle ételhez is fel tudsz használni, így máris hatalmas összegeket spórolhatsz meg. A tervezés az első néhány napban, vagy hétben nehéznek és időígényesnek tűnhet, ám nem szabad elveszítened a motivációdat. Az interneten rengeteg mintaétrendet találhatsz receptekkel, inspirálódj! Maradj kitartó, hiszen a fáradozásaidnak hála nem csak a pénztárcád lélegezhet végre fel, hanem a tested is a túlzott szénhidrát, zsír, és sóbevitel alól. Látogasd meg a clensanity.org-ot, és insipirálódj te is Bogi barátnőm oldalán, ahol én mindig szuper, egyszerű, és gyors recepteket találok.

Ne dőlj be a reklámoknak!

Az élelmiszeripari vállalatok legnagyobb kihívása az utóbbi években egy frissen kialakult fogyasztói csoport, az egészségtudatos fogyasztók bevonzása. Ennek következményeként egyre több “egészséges” termék jelenik meg a piacon: instant zabkásák, shakek, reggelizőkekszek, müzlik. Ne hagyd, hogy megvezessenek a címkék, minden esetben nézd meg az összetevőket, illetve a tápanyagtartalmat! Ezek a termékek általában tele vannak cukorral, és mint az előző posztomban is említettem, nem nehéz úgy elfogyasztani délig a napi szénhidrát bevitelünket, hogy közben azt hisszük, mindent megteszünk az egészségünkért.

Ezek voltak azok az egyszerű, ám nagyon hatásos tippek, amelyek segítségével én elértem a legjobb formámat. A testem elégedett, valamint egészséges, és én ezt a megfelelő étkezéssel hálálom meg. A helytelen táplálkozás nem csak hosszú távon vezet tragikus következményekhez, rengeteg jelenlegi panaszod hátterében is állhat. Amint azt adod meg a testednek, amire szüksége van, végre megérted majd, mit jelent a “jól érzem magam a bőrömben” kifejezés, hiszen nem csak a plusz kilóknak mondhatsz búcsút, hanem többek közt a migrénnek és a kóros fáradtságnak is.

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem Gálik Klára Terézia tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”