Barion Pixel

Önbizalom-növelő tippek Tőlem, Neked!

Napjainkban egyre nagyobb probléma a mentális betegségek terjedése, többek közt a közösségi médiának és a kiégést követendő példának tartó általános társadalmi vélekedésnek köszönhetően. A külvilág, az újságok, egyéb médiumok és idealizált sikeremberek folyamatosan zúdítják ránk az újabb és újabb külső, valamint belső tulajdonságok listáját, amelyek miatt nem vagyunk “tökéletesek”, illetve szakmai és magánéletbeli mérföldköveket állítanak elénk, melyek elérése nélkül úgy érezhetjük, hogy “nem tartunk ott az életben ahol tartanunk kellene”. Ez a jelenség különösképpen azért szomorú, hiszen fokozatosan építi le azt a dolgot, amely nélkül az életed sosem lehet beteljesedett és igazán boldog: az önbizalmadat.

Mit is jelent az önbizalom? 

A pszichológusok meghatározása szerint  társadalmi-pszichológiai önbizalom fogalma azt tükrözi, hogy az egyén mennyire bizonyos a személyes ítéletében, képességeiben, hatalmában. Lehet, hogy észre sem veszed, az önbizalomhiány milyen mértékben mérgezi a mindennapjaidat és gátol a céljaid elérésében, de most szeretném felnyitni a szemed, hogy végre megértsd miért alapvető pillére a boldog életnek az, hogy hiszel magadban, és valójában szereted Önmagad – kívül és belül egyaránt.

Nem hibáztatlak, ha úgy gondolod, én könnyen beszélek, hiszen már évek óta a saját vállalkozásomat vezetem, és ha rendszeresen követsz, tudod hogy a spirituális segítségnyújtás által én az életfeladatomat teljesítem, sikeresek a programjaim, csodálatosak a kapcsolataim és bőségben élek. De én is pont onnan indultam, ahonnan mindenki más: alacsony önértékelés, kapcsolati és egészségügyi problémák, nem találtam a helyem a sikeres karrierem ellenére, azt éreztem, hogy nem vagyok “otthon” Önmagamban. Az elmúlt több, mint egy évtizedben viszont hatalmas utat tettem meg, hogy eljussak oda, ahol most vagyok. Azt szeretném, ha ez veled is megtörténne, ez vezeti a munkásságom.

Vizsgáld meg te is objektíven az életedet és tedd fel magadnak a kérdést:

Mégis miért nincs elég önbizalmam?

Ne érezd magad rosszul, akármi is a válaszod erre a kérdésre. Az önbizalomhiány a modern világ vírusa, mindenkit érint. Hosszú évekkel ezelőtt én is borzalmasan szenvedtem ettől az állapottól. Mindent kudarcnak éltem meg, nem tudtam értékelni az apróbb sikereimet, folyamatosan csak egy irreális kérdés lebegett a szemeim előtt.

Mi történik, ha sosem leszek elég jó?

Olvasd el ezt a kérdést többször is, elemezgesd egy kicsit, vizsgáld meg a jelentését. Ugye te sem tudod pontosan megmondani, mit jelent “elég jónak” lenni? Felejtsd el a társadalmi elvárásokat és csak arra koncentrálj, amit TE szeretnél elérni, megvalósítani az életedben.

Szeretnél te is egy olyan ember lenni, aki…

  • azt csinálja, amit helyesnek gondol, akkor is, ha mások nem értenek, egyet vele,
  • mer kockázatot vállalni,
  • beismeri a hibáit és tanul belőlük,
  • el tudja fogadni a külvilágtól érkező bókokat
  • és optimista?

Ebben volt nekem hatalmas segítség a Tudatos Tervező. Ezt a hatékonyságnövelő füzetet pontosan azért alkottam meg, mert az önbizalomhiányom az életem minden területére kegyetlen hatással volt. Úgy éreztem nem vagyok elég kitartó, nem a saját életemet élem, nem érdemlem meg a sikert. A Tudatos Tervezőnek köszönhetően az életem részévé vált az egyensúly, a hatékonyság, a pontosság, a fókuszáltság és a nagyobb önismeret, melyeknek köszönhetően elkezdtem megszeretni Önmagam, és megtanultam büszkének lenni magamra minden egyes nap.

Tudj meg mindent a Tudatos Tevezőről ITT!

Ha már pedig már megvan a Tudatos Terveződ, ne felejtsd el szorgosan vezetni, és gondolj a következő füzetedre is, rendeld meg időben!

Az önbizalom felépítése kemény munka, de sosem késő elkezdeni. Az angol “baby steps” kifejezés tökéletesen leírja a stratégiát, amit akkor is használhatsz, ha egyelőre még úgy érzed lehetetlen, hogy a tükörképed egyszer majd büszkén és határozottan mosolyogjon vissza rád. Tehát baby steps, azaz baba lépések, nem kell magadra még nagyobb nyomást helyezned azzal, hogy görcsösen próbálod növelni az önbizalmadat, elsőre csupán az is elég, ha kipróbálod ezeket az apró tippeket, amelyeket az önbizalmad fokozatos, ám tartós és hatásos növelése érdekében hoztam Neked.

Légy kedves magaddal!

Ismerős a belső hang, aki folyamatosan mindig mindent csak kritizálni tud? Képzeld el, mennyire fantasztikus lenne, ha ez az idegesítő kis hang mostantól nem bírálná és elítélné minden lépésedet, hanem megdicsérne és motiválna az utadon? Jó hírem van: ez csakis rajtad múlik. A tudatalatti programozásod megváltoztatásához elengedhetetlenek a programjaim, amelyekből az éppen aktuálisakat ITT találod, de már az is nagyszerű kezdés, ha a fejedben lévő negatív gondolatok ellen a biztató szavak hangos kimondásával harcolsz. Ne feledd: beszélj magadhoz pontosan úgy, ahogy azt egy kedves barátoddal vagy családtagoddal tennéd!

Objektivitás!

Rettenetesen könnyű belefeledkezni a gondolatainkba, és minden szituációt csupán egy nézőpontból szemlélni, értelmezni. Elvesztetted a munkádat? Ez nem jelenti azt, hogy nem vagy és soha nem is lehetsz sikeres a karrieredben. Kezdd el objektíven vizsgálni a helyzeted! Ugye, mennyi mérföldkövet kellett megugranod ahhoz, hogy megszerezd azt a munkát? Csak azért, mert valami nem úgy alakult, mint tervezted, nem tagadhatod meg magadtól, hogy büszke légy minden egyes megugrott lépcsőfokra!

Önbizalom reggelire!

Minden reggel, amint felébredsz, sorolj fel magadban, esetleg írj is le 3 dolgot, amire büszke vagy. Nem kell, hogy ezek a dolgok a külvilág által “jó teljesítményként” felcímkézett eredmények legyenek, csupán koncentrálj arra, mi az, amire TE büszke vagy! Illeszd be a reggeli rutinodba ezt a rendkívül egyszerű trükköt, hogy az első napsugarakkal a határozottságot és az önbizalmat is magadba szívhasd!

Meditálj!

Számtalanszor hallhattál már a meditáció pozitív hatásairól, ám lehet, hogy erre az aspektusára még nem is gondoltál. A meditáció segít kapcsolódni Önmagadhoz és elérni egy olyan mentális állapotot, melyből egyszerűbb értékelned minden pompás dolgot az életedben, és meglátni mi mindent tettél az elérésükért. A személyes kedvencem a Pozitív Rezgés Meditáció a Mindfulness Meditációk Mindennapra meditációs albumról, melyet ITT próbálhatsz ki 30 napig ingyenesen, valamint ITT vásárolhatsz meg, hogy hozzáférj a Pozitív Rezgés Meditációhoz is! Ha már régóta használod az albumot, akkor pedig most helyezz nagyobb fókuszt a Pozitív Rezgés Meditációra!

Remélem ezzel a csekély tipp-csokorral segítek egy kis pozitivitást, büszkeséget és önbizalmat csempészni a mindennapjaidba. Próbáld ki mind a 4 tanácsot, és írd meg Nekem kommentben, e-mailben, a Facebook vagy az Instagramon  a tapasztalataidat!Extra tipp: Ne felejtsd el tanulmányozni az aktuális programokat ITT, hogy Te is megtapasztalhasd a teljes érzelmi transzformációt, és végleg búcsút mondhass az önbizalomhiánynak!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem Gálik Klára Terézia tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”