Önbizalom-növelő tippek Tőlem, Neked!

Napjainkban egyre nagyobb probléma a mentális betegségek terjedése, többek közt a közösségi médiának és a kiégést követendő példának tartó általános társadalmi vélekedésnek köszönhetően. A külvilág, az újságok, egyéb médiumok és idealizált sikeremberek folyamatosan zúdítják ránk az újabb és újabb külső, valamint belső tulajdonságok listáját, amelyek miatt nem vagyunk “tökéletesek”, illetve szakmai és magánéletbeli mérföldköveket állítanak elénk, melyek elérése nélkül úgy érezhetjük, hogy “nem tartunk ott az életben ahol tartanunk kellene”. Ez a jelenség különösképpen azért szomorú, hiszen fokozatosan építi le azt a dolgot, amely nélkül az életed sosem lehet beteljesedett és igazán boldog: az önbizalmadat.

Mit is jelent az önbizalom? 

A pszichológusok meghatározása szerint  társadalmi-pszichológiai önbizalom fogalma azt tükrözi, hogy az egyén mennyire bizonyos a személyes ítéletében, képességeiben, hatalmában. Lehet, hogy észre sem veszed, az önbizalomhiány milyen mértékben mérgezi a mindennapjaidat és gátol a céljaid elérésében, de most szeretném felnyitni a szemed, hogy végre megértsd miért alapvető pillére a boldog életnek az, hogy hiszel magadban, és valójában szereted Önmagad – kívül és belül egyaránt.

Nem hibáztatlak, ha úgy gondolod, én könnyen beszélek, hiszen már évek óta a saját vállalkozásomat vezetem, és ha rendszeresen követsz, tudod hogy a spirituális segítségnyújtás által én az életfeladatomat teljesítem, sikeresek a programjaim, csodálatosak a kapcsolataim és bőségben élek. De én is pont onnan indultam, ahonnan mindenki más: alacsony önértékelés, kapcsolati és egészségügyi problémák, nem találtam a helyem a sikeres karrierem ellenére, azt éreztem, hogy nem vagyok “otthon” Önmagamban. Az elmúlt több, mint egy évtizedben viszont hatalmas utat tettem meg, hogy eljussak oda, ahol most vagyok. Azt szeretném, ha ez veled is megtörténne, ez vezeti a munkásságom.

Vizsgáld meg te is objektíven az életedet és tedd fel magadnak a kérdést:

Mégis miért nincs elég önbizalmam?

Ne érezd magad rosszul, akármi is a válaszod erre a kérdésre. Az önbizalomhiány a modern világ vírusa, mindenkit érint. Hosszú évekkel ezelőtt én is borzalmasan szenvedtem ettől az állapottól. Mindent kudarcnak éltem meg, nem tudtam értékelni az apróbb sikereimet, folyamatosan csak egy irreális kérdés lebegett a szemeim előtt.

Mi történik, ha sosem leszek elég jó?

Olvasd el ezt a kérdést többször is, elemezgesd egy kicsit, vizsgáld meg a jelentését. Ugye te sem tudod pontosan megmondani, mit jelent “elég jónak” lenni? Felejtsd el a társadalmi elvárásokat és csak arra koncentrálj, amit TE szeretnél elérni, megvalósítani az életedben.

Szeretnél te is egy olyan ember lenni, aki…

  • azt csinálja, amit helyesnek gondol, akkor is, ha mások nem értenek, egyet vele,
  • mer kockázatot vállalni,
  • beismeri a hibáit és tanul belőlük,
  • el tudja fogadni a külvilágtól érkező bókokat
  • és optimista?

Ebben volt nekem hatalmas segítség a Tudatos Tervező. Ezt a hatékonyságnövelő füzetet pontosan azért alkottam meg, mert az önbizalomhiányom az életem minden területére kegyetlen hatással volt. Úgy éreztem nem vagyok elég kitartó, nem a saját életemet élem, nem érdemlem meg a sikert. A Tudatos Tervezőnek köszönhetően az életem részévé vált az egyensúly, a hatékonyság, a pontosság, a fókuszáltság és a nagyobb önismeret, melyeknek köszönhetően elkezdtem megszeretni Önmagam, és megtanultam büszkének lenni magamra minden egyes nap.

Tudj meg mindent a Tudatos Tevezőről ITT!

Ha már pedig már megvan a Tudatos Terveződ, ne felejtsd el szorgosan vezetni, és gondolj a következő füzetedre is, rendeld meg időben!

Az önbizalom felépítése kemény munka, de sosem késő elkezdeni. Az angol “baby steps” kifejezés tökéletesen leírja a stratégiát, amit akkor is használhatsz, ha egyelőre még úgy érzed lehetetlen, hogy a tükörképed egyszer majd büszkén és határozottan mosolyogjon vissza rád. Tehát baby steps, azaz baba lépések, nem kell magadra még nagyobb nyomást helyezned azzal, hogy görcsösen próbálod növelni az önbizalmadat, elsőre csupán az is elég, ha kipróbálod ezeket az apró tippeket, amelyeket az önbizalmad fokozatos, ám tartós és hatásos növelése érdekében hoztam Neked.

Légy kedves magaddal!

Ismerős a belső hang, aki folyamatosan mindig mindent csak kritizálni tud? Képzeld el, mennyire fantasztikus lenne, ha ez az idegesítő kis hang mostantól nem bírálná és elítélné minden lépésedet, hanem megdicsérne és motiválna az utadon? Jó hírem van: ez csakis rajtad múlik. A tudatalatti programozásod megváltoztatásához elengedhetetlenek a programjaim, amelyekből az éppen aktuálisakat ITT találod, de már az is nagyszerű kezdés, ha a fejedben lévő negatív gondolatok ellen a biztató szavak hangos kimondásával harcolsz. Ne feledd: beszélj magadhoz pontosan úgy, ahogy azt egy kedves barátoddal vagy családtagoddal tennéd!

Objektivitás!

Rettenetesen könnyű belefeledkezni a gondolatainkba, és minden szituációt csupán egy nézőpontból szemlélni, értelmezni. Elvesztetted a munkádat? Ez nem jelenti azt, hogy nem vagy és soha nem is lehetsz sikeres a karrieredben. Kezdd el objektíven vizsgálni a helyzeted! Ugye, mennyi mérföldkövet kellett megugranod ahhoz, hogy megszerezd azt a munkát? Csak azért, mert valami nem úgy alakult, mint tervezted, nem tagadhatod meg magadtól, hogy büszke légy minden egyes megugrott lépcsőfokra!

Önbizalom reggelire!

Minden reggel, amint felébredsz, sorolj fel magadban, esetleg írj is le 3 dolgot, amire büszke vagy. Nem kell, hogy ezek a dolgok a külvilág által “jó teljesítményként” felcímkézett eredmények legyenek, csupán koncentrálj arra, mi az, amire TE büszke vagy! Illeszd be a reggeli rutinodba ezt a rendkívül egyszerű trükköt, hogy az első napsugarakkal a határozottságot és az önbizalmat is magadba szívhasd!

Meditálj!

Számtalanszor hallhattál már a meditáció pozitív hatásairól, ám lehet, hogy erre az aspektusára még nem is gondoltál. A meditáció segít kapcsolódni Önmagadhoz és elérni egy olyan mentális állapotot, melyből egyszerűbb értékelned minden pompás dolgot az életedben, és meglátni mi mindent tettél az elérésükért. A személyes kedvencem a Pozitív Rezgés Meditáció a Mindfulness Meditációk Mindennapra meditációs albumról, melyet ITT próbálhatsz ki 30 napig ingyenesen, valamint ITT vásárolhatsz meg, hogy hozzáférj a Pozitív Rezgés Meditációhoz is! Ha már régóta használod az albumot, akkor pedig most helyezz nagyobb fókuszt a Pozitív Rezgés Meditációra!

Remélem ezzel a csekély tipp-csokorral segítek egy kis pozitivitást, büszkeséget és önbizalmat csempészni a mindennapjaidba. Próbáld ki mind a 4 tanácsot, és írd meg Nekem kommentben, e-mailben, a Facebook vagy az Instagramon  a tapasztalataidat!Extra tipp: Ne felejtsd el tanulmányozni az aktuális programokat ITT, hogy Te is megtapasztalhasd a teljes érzelmi transzformációt, és végleg búcsút mondhass az önbizalomhiánynak!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts