Barion Pixel

A self-care fontossága – Te eleget törődsz magaddal?

Július a self-care és a selflove, vagyis az önszeretet és az önmagadról való gondoskodás hónapja, ezért egész hónapban különböző tippekkel várlak, hogy végre foglalkozhass azzal az emberrel, aki egész életeden át elkísér: Önmagaddal. 

A mai rohanó, felgyorsult világban sokszor úgy érezhetjük, hogy éppen a legfontosabb személyre az életünkben, azaz magunkra nem marad időnk. Hallottál már a self-careről? A self-care lényege az, hogy időt szánj magadra, amikor csak magaddal foglalkozol, és olyan dolgokat csinálj, amik boldoggá tesznek!

Ha úgy érzed stresszes vagy, szorongsz, esetleg csak megviselt az elmúlt néhány hónap, a vészterhes járványidőszak, akkor most van a legnagyobb szükséged arra, hogy törődj Önmagaddal! A self-care beépítése az életedbe alapvető a boldog élethez, azonban ez nem mindig egyszerű. Nem kell jelentős változásokkal kezdened, elég ha néhány apró lépéssel kezdesz! Ehhez hoztam most Neked néhány tippet.

A self-care tippek alkalmazása nem csak a mentális egészséged szempontjából létfontosságú, ugyanis kutatások bizonyítják, hogyha elég időt szentelsz magadra magabiztosabb, kreatívabb és energikusabb leszel. Arról nem is beszélve, hogy így képes leszel a legapróbb örömöket is megbecsülni, jobb döntéseket hozol majd, és a kapcsolataidra is fantasztikus hatást gyakorolhatsz! Lássuk tehát mi mindent tehetsz meg az életminőséged fokozatos javításáért!

Felejtsd el a szundi gombot!

Sokan beépítik a napi rutinjukba a 10 percenként szóló ébresztőt, de sajnos ez nem a legjobb kezdése a napodnak. Mivel az alvásciklusaid így nem a helyes sorrendben követik egymást, még fáradtabban fogsz ébredni.

Engedd be a fényt, amint felébredsz!

Amint felébredsz az első dolgod legyen, hogy elhúzod a függönyöket és fényt engedsz be a lakásba. A napfény nem csak a hangulatod javítja, hanem D vitamint termel, és a stresszel összefüggésben lévő kortizol szinteden is egyensúlyba hozza.

Szerezz be egy növényt!

Azon túl, hogy feldobja a lakásod, egy 2015-ös kutatás kimutatta, hogy ha tartasz otthon növényeket, az pozitív hatással van a mentális egészségedre.

Kezdj el egy új hobbit!

Bármilyen új hobbit kipróbálhatsz, lehet az festés, kötés, vagy futás. Ez nem csak csökkenti a stressz-szintedet, hanem ezáltal hosszú távon az immunrendszered is erősíti.

Cseréld le a kávét!

Cseréld le a kávét egy csésze gyógyteára (nyugtató a kamilla, a citromfű és a levendula). Nem csak a koffein beviteledet tudod így csökkenteni, hanem a tea elfogyasztásának szertartásának idejét is csak magadra fordítod.

Táncolj!

A tánc nem csak mozgás (ami már önmagában sokat tesz a mentális egészségedért), hanem egy olyan tevékenység, amitől szabadnak érezheted magad. Vedd elő a kedvenc zenédet, és kezdődhet is a kikapcsolódás!

A self-care tehát egy életstílus, melynek lényege, hogy elég időt szentelsz csak saját magadnak, illetve megfelelő helyre priorizálod Önmagad. Semmit nem veszíthetsz azzal, ha kipróbálod ezeket az egyszerű tippeket, de amint ráérzel a self-care ízére és megtapasztalod a fontosságát azzal már tettél is egy lépést a boldog, beteljesedett élet felé.

Szeretnél még többet tenni Önmagadért? Csatlakozz július 14-én a Tízmilliószoros Napi Programra, ezen a napon ugyanis tízmilliószoros erővel ébresztheted fel az autentikus éned, hogy az önszereteted valóban igazi legyen.

További információ és jelentkezés:

https://galikklara.com/esemenyek/online-tizmillioszoros-napi-programsorozat-fokuszban-az-autentikus-enunk-felebresztese-onszeretet-felsofokon/

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Kapcsolatok Akadémiája

Az Akadémia kapui jelenleg zárva vannak Az Akadémiához kizárólag február 22-ig lehet csatlakozni! nap óra perc másodperc Ha november 23. éjfélig jelentkezel,

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”