A self-care fontossága – Te eleget törődsz magaddal?

Július a self-care és a selflove, vagyis az önszeretet és az önmagadról való gondoskodás hónapja, ezért egész hónapban különböző tippekkel várlak, hogy végre foglalkozhass azzal az emberrel, aki egész életeden át elkísér: Önmagaddal. 

A mai rohanó, felgyorsult világban sokszor úgy érezhetjük, hogy éppen a legfontosabb személyre az életünkben, azaz magunkra nem marad időnk. Hallottál már a self-careről? A self-care lényege az, hogy időt szánj magadra, amikor csak magaddal foglalkozol, és olyan dolgokat csinálj, amik boldoggá tesznek!

Ha úgy érzed stresszes vagy, szorongsz, esetleg csak megviselt az elmúlt néhány hónap, a vészterhes járványidőszak, akkor most van a legnagyobb szükséged arra, hogy törődj Önmagaddal! A self-care beépítése az életedbe alapvető a boldog élethez, azonban ez nem mindig egyszerű. Nem kell jelentős változásokkal kezdened, elég ha néhány apró lépéssel kezdesz! Ehhez hoztam most Neked néhány tippet.

A self-care tippek alkalmazása nem csak a mentális egészséged szempontjából létfontosságú, ugyanis kutatások bizonyítják, hogyha elég időt szentelsz magadra magabiztosabb, kreatívabb és energikusabb leszel. Arról nem is beszélve, hogy így képes leszel a legapróbb örömöket is megbecsülni, jobb döntéseket hozol majd, és a kapcsolataidra is fantasztikus hatást gyakorolhatsz! Lássuk tehát mi mindent tehetsz meg az életminőséged fokozatos javításáért!

Felejtsd el a szundi gombot!

Sokan beépítik a napi rutinjukba a 10 percenként szóló ébresztőt, de sajnos ez nem a legjobb kezdése a napodnak. Mivel az alvásciklusaid így nem a helyes sorrendben követik egymást, még fáradtabban fogsz ébredni.

Engedd be a fényt, amint felébredsz!

Amint felébredsz az első dolgod legyen, hogy elhúzod a függönyöket és fényt engedsz be a lakásba. A napfény nem csak a hangulatod javítja, hanem D vitamint termel, és a stresszel összefüggésben lévő kortizol szinteden is egyensúlyba hozza.

Szerezz be egy növényt!

Azon túl, hogy feldobja a lakásod, egy 2015-ös kutatás kimutatta, hogy ha tartasz otthon növényeket, az pozitív hatással van a mentális egészségedre.

Kezdj el egy új hobbit!

Bármilyen új hobbit kipróbálhatsz, lehet az festés, kötés, vagy futás. Ez nem csak csökkenti a stressz-szintedet, hanem ezáltal hosszú távon az immunrendszered is erősíti.

Cseréld le a kávét!

Cseréld le a kávét egy csésze gyógyteára (nyugtató a kamilla, a citromfű és a levendula). Nem csak a koffein beviteledet tudod így csökkenteni, hanem a tea elfogyasztásának szertartásának idejét is csak magadra fordítod.

Táncolj!

A tánc nem csak mozgás (ami már önmagában sokat tesz a mentális egészségedért), hanem egy olyan tevékenység, amitől szabadnak érezheted magad. Vedd elő a kedvenc zenédet, és kezdődhet is a kikapcsolódás!

A self-care tehát egy életstílus, melynek lényege, hogy elég időt szentelsz csak saját magadnak, illetve megfelelő helyre priorizálod Önmagad. Semmit nem veszíthetsz azzal, ha kipróbálod ezeket az egyszerű tippeket, de amint ráérzel a self-care ízére és megtapasztalod a fontosságát azzal már tettél is egy lépést a boldog, beteljesedett élet felé.

Szeretnél még többet tenni Önmagadért? Csatlakozz július 14-én a Tízmilliószoros Napi Programra, ezen a napon ugyanis tízmilliószoros erővel ébresztheted fel az autentikus éned, hogy az önszereteted valóban igazi legyen.

További információ és jelentkezés:

https://galikklara.com/esemenyek/online-tizmillioszoros-napi-programsorozat-fokuszban-az-autentikus-enunk-felebresztese-onszeretet-felsofokon/

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts