Barion Pixel

Mélységek Mestere: Azaz hogyan lépjünk túl a kríziseken?

A világ, amelyben élünk, tele van kihívásokkal és nehézségekkel. Mindannyian találkozunk mélységekkel az életünk során, de ahelyett, hogy elkerülnénk vagy elnyomnánk ezeket az érzéseket, érdemes lehet megtanulni, hogyan kezeljük és fejlődjünk általuk. Engedd meg, hogy megosszak veled egy útmutatót arról, hogyan válhatsz a saját életed mélységeinek mesterévé.

Első lépés: A TUDATOSSÁG

Az első lépés a tudatosság felé vezet. Fontos tudatosítanunk, hogy a mélység nem az életünk ellensége, hanem egy természetes része. Az élet nem csak happy endekből áll, és ez teljesen rendben van. Mindannyian megtapasztaljuk a küzdelmeket, a fájdalmakat, de éppen ezek az élmények segítenek minket abban, hogy fejlődjünk és megerősödjünk.
Emberként számos érzelmi állapoton megyünk keresztül, ahogy az összes élőlény a bolygón. De mi vagyunk az egyetlenek, akik harcolunk az érzésekkel és azt mondjuk: ennek nem kellene itt lennie vagy nem kellene így lennie. Majd gyorsan elfutunk és elnyomjuk valamivel őket.

Az alkoholizmus vagy az érzelmi evés azért olyan nagy számban elterjedt, mint megküzdési mód, mert ez a legolcsóbb és legkönnyebb módja, hogy elnyomjuk az érzéseket. Meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy mindig lesznek az életben kellemetlen tapasztalatok is ezért meg kell tanulnunk átalakítani a hozzájuk való viszonyunkat.

Amikor elfogadjuk és megértjük ezt az igazságot, könnyebb lesz szembenézni a nehézségekkel. Én is számos kihíváson mentem keresztül az évek során, hiszen 2016 óta 5 fontos embert kellett elengednem, eltemetnem. Az évek során a gyász és az ezzel kapcsolatos összes érzés a barátommá vált és minden veszteség után úgy éreztem, tanultam valamit. Mindegyik tapasztalatnak köszönhetően fejlődtem, jobban megismertem és elkezdtem jobban szeretni önmagam és jobban értékelem az életet és azt, amim van.

Sok mélység lesz az életünkben, pl.:

 • amikor feltörnek olyan érzelmek, amiket a múltban nem tapasztaltunk meg,
 • amikor nem az történik, amit szeretnénk,
 • amikor elveszítünk valakit, munkát, kapcsolatot,
 • amikor balesetünk lesz, vagy bárki mással történik valami,
 • amikor a gyermekünk nem hallgat ránk, vagy elutasít bennünket, stb.

Ezért mondom, hogy ez az élet része, mert ez univerzális. Ezen minden ember keresztül megy és nem kellene ellenállnunk.

Második lépés: AZ ÉRZELMEINK HOLISZTIKUS KEZELÉSE

Az érzelmek holisztikus kezelése (az igazi érzelmi szabályozás) a kulcsa annak, hogy megtanuljuk kezelni és átvészelni a mélységeket. Gyakran ösztönösen reagálunk az érzelmeinkre, anélkül hogy megértettük volna azokat. Így van behuzalozva az agyunk, az idegrendszerünk, mert azt a mintát hozzuk, amit láttunk gyermekkorunkban vagy aminek ellenálltunk. De a jó hír az, hogy ez megváltoztatható. Ha a családomat megkérdeznénk, hogy milyen ember voltam 2010 előtt, a válasz az lenne: tipikusan egy olyan aki impulzív, hisztis, a hangulatom úgy változott mint az időjárás és ha idegállapotban voltam, leromboltam mindent magam körül. Azonban az elmúlt 14 évben felvállaltam az érzelmeimért a felelősséget és elindultam az önismeret, az öngyógyítás útján. Ez a folyamat nemcsak segített nekem megbirkózni a saját érzelmeimmel, hanem teljesebbé és boldogabbá is tett. Tanuld meg, hogyha megfelelően megtanuljuk szabályozni az érzelmeinket, képesek leszünk rugalmasabban és hatékonyabban reagálni az élet kihívásaira.

Harmadik lépés: ELKÖTELEZŐDÉS ÖNMAGUNK MELLETT

Végül pedig fontos az elköteleződés önmagunk mellett. Az önfejlesztés és az önismeret nem egyszeri, hanem egy állandó, véget nem érő folyamat. Mindennapi gyakorlás és tudatosság szükséges ahhoz – akár csak napi 15 percben -, hogy valódi változást érjünk el az életünkben.

Azt látom a több, mint 500 Kapcsolatok Akadémiája tagon, hogy pár hónap alatt teljesen meg tud változni az, ahogyan az életet tapasztalják, mert az agyukban lévő idegpályák megváltoznak és más reakciót adnak az érzelmeikre és a nehezebb helyzetekre. Ha kevesebbet szenvedünk (ahelyett hogy ellenállnánk annak, ami az élet része), akkor:

 • jobban érezzük magunkat
 • kreatívabbak és hatékonyabbak, találékonyabbak leszünk
 • jó hatással leszünk a környezetünkre
 • jó mintákat adunk a környezetünknek
 • egészségesebbek leszünk
 • sikeresebbek, gazdagabbak leszünk
 • ez hatással lesz az életünk egészére

Ha nem megfelelő a hozzáállásunk a mélységekhez, ha nem tudjuk az érzéseinket kezelni és feloldani akkor az szorongáshoz, stresszhez, depresszióhoz, függőségekhez, a kapcsolatok romlásához és párkapcsolati nehézségekhez, anyagi gondokhoz, munkahelyi problémákhoz vezethetnek. Viszont, ha képesek vagyunk elfogadni és átélni a mélységeket, ha elkötelezzük magunkat az önismeret és az érzelmi intelligencia fejlesztése mellett, akkor képesek leszünk megtapasztalni az élet minden ajándékát, még a nehézségek közepette is.

Mint láthatod, a mélységek nem ellenségként, hanem lehetőségként is megjelenhetnek az életünkben. Ha megértjük és elfogadjuk ezt az igazságot, akkor képesek leszünk úrrá lenni az életünk minden kihívásán. Ne feledd, az élet minden pillanata egy lehetőség a fejlődésre és a boldogságra. Tarts velem, és járjuk végig együtt ezt az utat!

Ha bővebben érdekel, hogyan tudod megfelelően kezelni az érzelmeidet és a stresszes helyzeteket, szeretettel várlak a következő INGYENES előadásomon, ahol a fenntartható belső egyensúly receptjéről fogok beszélni! Bővebb információért pedig látogass el az oldalamra!

Podcast Pirner Almával és velem!

Ebben a közös podcastban Pirner Almával beszélgetek az akadályok leküzdéséről, a tudatosságról és a megfelelő segítőnk kiválasztásáról.

Ha még nem nézted meg, mindenképpen hallgasd meg a következő videót, ahol kicsit mélyebben körbejárjuk Almával a tudatosság témakörét és annak meghatározó szerepét a mindennapjainkban. A podcastban hasznos tippeket is kaptok!

Megosztás:

Facebook
Twitter
On Key

Related Posts

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót! A fenti e-mail címre kérem Gálik Klára Terézia tájékoztatóit és eDM-jeit (érdekességeket, újdonságokat, cikkeket, videókat, kedvezményes ajánlatokat).

Csaba

Eddigi életem legmélyebb pontján voltam, amikor 2017 októberében találkoztam Klárival.
Hálával tartozom masszőrömnek, aki ajánlotta nekem Klári Kapcsolatok programját. Most is hallom szavait: „annyira mélyen vagy, hogy innen már csak felfelé lehet menni. Menj el Klárihoz, de a csoportos programra, mert sokkal nagyobb ereje van, mint az egyéni kezelésnek. Neked most erre van szükséged. Itt szembenézhetsz önmagaddal és mindennel, ami ebbe az állapotba juttatott.”

Mit jelent a legmélyebb pont? Amikor nem úgy működnek a dolgok az életedben, ahogy szeretnéd. Amikor nem szereted magad. Amikor nem működik a párkapcsolatod. Amikor feszültség van a családodban és már a testvéreddel sem beszélsz. Amikor perelsz Istennel. Amikor nem akarsz élni. Amikor egyszerűen ki akarsz szállni.

Hallgatva a tanácsra, 2017 novemberben egy már folyamatban lévő programhoz csatlakozta. Egészen pontosan az utolsó három alkalmon vettem részt. Már az első alkalommal éreztem a deeksha erejét annak ellenére, hogy érzelmileg, lelkileg a mélyben voltam. A három alkalom után megszületett bennem a döntés, a következő sorozatot az elejétől a végéig megcsinálom. Ennek a technikának köszönhetően sikerült elengedni magam a programokon és nagyon mélyre menni a tudatomban. Megtaláltam az okokat, amikkel szembe kellett néznem.

A kapcsolatok programmal és a deeksha segítségével sikerült rendezni a kapcsolatomat szüleimmel. Két év után nem csak újra beszélünk a testvéremmel, hanem nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Már el tudom fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok. Nagyon bensőséges kapcsolatom lett a Felettes Énemmel és persze Istennel. A párkapcsolatomat nem sikerült megmenteni. Nyolc és fél év után lezárásra került, ami nem volt könnyű lépés, de utólag úgy tűnik jó döntés volt. Azóta is mind a ketten járunk Klári egyéni és csoportos programjaira és a visszajelzések szerint látványos pozitív változásokon megyünk keresztül, aminek szívből örülök. Családtagok, barátok is észreveszik a változásokat. Örülnek, hogy „visszatért a régi Csaba.” Sokan nem is tudják az okát és azt sem, hogy már egy új Csaba tért vissza.

Köszönöm Klári őszinte szívvel és lélekkel végzett kitartó munkádat, azt a szeretetet, ami felőled árad. Boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Míg élek, hálás leszek Neked.

Azt kell mondanom, hogy még soha sem éltem ennyire tudatosan, mint most. Nem ragadok bele az ego játékába. Inkább keresem, vizsgálom a történések okait és hagyom, hogy a szeretet és a hála áramoljon bennem, ill. rajtam keresztül.
A változás soha sem könnyű, de mindig egy határozott döntéssel kezdődik és tudatos, következetes lépésekkel folytatódik. Ha közben elengeded az elvárásaidat és hagyod, hogy megtörténjenek a dolgok, akkor most még elképzelhetetlen pozitív változások történnek majd az életedben, benned és a kapcsolataidban. Ha jó irányba haladsz, azt az Univerzum is jelzi feléd szinkron események, nem várt segítségek, új kapcsolatok, barátok, csodák által. Ezeket tapasztalatból mondom.

Gondolataimat egy Bruce Lee idézettel zárom, ami meghatározza mindennapjaimat:
„A tudás nem elég, alkalmazni kell. Akarni nem elég, tenni kell.”

Tégy Te is magadért, megéri!

Szeretettel: Csaba

Kati

“A szüleim válása után és az Apukám új családja, valamint a távolság és Apukám hozzáállása miatt 27 éven át nem volt semmilyen kapcsolatunk. A Kapcsolatok program Édesapa része olyan mély dolgokat hozott elő, és láttam teljesen más szemszögből láttam Őt. A program másnapján felhívtam, és nagyon megindító beszélgetésünk volt, másnap találkoztunk is. A korona helyzet nem segített a találkozásokban, de kb 2-3 hetente beszélünk, és kaptam egy apát. Nem volt és nem lesz tökéletes, az idős kora miatt már máshogy emlékezik dolgokra, viszont a programoknak köszönhetően máshogy látom Őt, nem az igazság számít, hanem a szeretet és a kapcsolódás. Számomra nagyon megrendítő volt, hogy életemben először felköszöntött, s noha valójában pár napot tévedett, mégis úgy éreztem, a szándéka a lényeg, nem az, hogy nem tudta pontosan mikor is van a születésnapom. Nagyon hálás vagyok Klárinak azért, hogy ezt megélhettem, mert tudat alatt mindig is nagyon hiányzott az Apukám, és nagyon féltem attól, hogy sosem fogok tudni vele beszélni, mert nem szeret. Rá kellett jöjjek arra, hogy a saját szintjén Ő ennyire képes, és csak abból és annyit lehet adni, ami rendelkezésre áll. Vagyis nem hibáztatom többé, hanem örülök annak, ami van. Köszönöm! Kati”

Dóri

“Kedves Klári! Gyakran mondod a program alatt, hogy örülsz a visszajelzéseinknek. Én régóta készülök neked írni, csak valahogy sosem jutottam oda. Ha kérdezik a haverok, hogy milyen oldás lesz megint? Én csak úgy szoktalak emlegetni – vagy esetleg téged másoknak ajánlani, hogy „a Klári, tudod, aki megmentette az életemet.” Mert szó szerint így volt. 

Mikor Pali (nálad segítő) ajánlotta, hogy nézzem meg a Kapcsolatok-at, mert jó lesz nekem, az ágyból se nagyon tudtam felkelni, lelkileg olyan rosszul voltam. Napokig senkinek nem vettem fel a telefont és hosszú órákat töltöttem sírással. Éppen túl voltam egy párkapcsolati krízisen akkor…  Az oldás után egyébként még rosszabbul lettem! 🙂 De csak 1 napig. Elkezdett valahogy bennem dolgozni az egész, utána jöttek a következő időpontok és egyre könnyebb és könnyebb lettem. Egyre mélyebbre mentem magamban, egyre több mindent láttam át és láttam másként. Elkezdtek a dolgok másként hatni rám és éreztem magamon, hogy teljesen megújult körülöttem minden. Vagyis valójában én újultam meg ezért talán valahol mindent úgy tükrözök vissza magamnak. Amit még hozzátennék, hogy a programok erejéből még az sem vesz el, hogy most csak online mennek. Ugyanolyan erősek és fantasztikusak! Csekély szó a „köszönöm” de azért köszönöm a sok mindent, amit tőled kaptam, kaptunk. Sok sikert továbbra is. Jah és bármit felhasználhatsz természetesen az írásból visszajelzésként. Szeretettel: Dóri”